کد خبر : 311574
تاریخ انتشار : شنبه ۷ آبان ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
-

بازدید مسئولان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی

بازدید مسئولان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی

مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در راستای اجرای تفاهم‌نامه منعقده شده و در راستای آغاز همکاری‌ها، بر هم‌افزایی در تولید دانش فنی حوزه مختلف زیست‌فناوری، حفاظت از ذخایر زیستی در قالب تبادل منابع زنتیکی و اهدای نمونه‌های ژنتیکی تاکید کردند.

به گزارش عصرقائم، در جلسه و بازدیدی که به منظور بررسی محورهای همکاری در محل مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با حضور دکتر صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، مدیران و اعضای هیات علمی دو مجموعه تشکیل شد، دکتر رضا آذربایجانی ضمن معرفی بخش‌های و حوزه‌های فعالیت، به تشریح اقدام‌ها و دستاوردهای مرکز پرداخت و گفت: پیرو تفاهمنامه‌ای که مرکز و پژوهشگاه با هم منعقد کردند، نیاز است براساس مفاد تفاهمنامه و پتانسیل‌های هر دو مجموعه، عملیاتی کردن همکاری‌های آغاز شود.

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران افزود: خوشبختانه با تلاش، تعهد و دلسوزی همکاران، مجموعه‌ای را که به عنوان زیست بانک می‌شناسیم، براساس سرمایه و هزینه‌هایی که صرف آن شده است، در مدت کوتاه توانسته به نتایج خوبی برسد و با راهبردها و ماموریت‌هایی که برنامه‌ریزی شده است، گام‌های رو به جلویی در حوزه ژنتیک و منابع زیستی برداشته و دستاوردهای زیست‌فناورانه قابل قبولی را برای کشور رقم زده است. از اینکه امروز در این مجموعه کنار هم قرار گرفتیم، بسیار خوشحالیم. فصل جدیدی برای آغاز همکاری‌ها است، بویژه اینکه در یک استان هم قرار داشته و زمینه فعالیت کاملا مشترک هم داریم.

دکتر آذربایجانی با بیان اینکه پژوهشگاه بیوتکنوژی کشاورزی یکی از پژوهشگاه‌های پیشرو درحوزه بیوتکنوژی بویژه کشاورزی است، گفت: در تطابق گامهایمان قطعا نیازمند برنامه‌ها و همکاری‌های مشترک هستیم تا بتوانیم نتایج و دستاوردهای خوبی را در جهت کمک به توسعه زیست فناوری و دستیابی به دانش جدید برای کشور ارایه دهیم.

سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران خاطر نشان کرد: نمونه موفق و خوب همکاری که به تازگی شکل گرفته است، با سازمان حفاظت محیط زیست کشور و استان البرز در زمینه‌های مختلف بویژه حفاظت از ذخایر زیستی حیات‌وحش است. این همکاری و همگرایی، پتانسیل‌ها و توانمندی‌ها را برای بسیاری از اقدام‌ها افزایش می‌دهد؛ اما این قسمت مربوط به ذخایر ژنتیکی و زیستی بوده و قسمت مهم توسعه فناوری‌ها، کسب دانش‌های جدید و تجاری‌سازی باید با پژوهشگاهی چون بیوتکنولوژی کشاورزی و در بستر همکاری‌های راهبردی شکل بگیرد.

دکتر صالحی جوزانی نیز ضمن ابراز خرسندی از آغاز همکاری‌ها گفت: علاقمندی برای همکاری‌ها و بازدید از فعالیت‌های مرکز وجود داشت و با توجه به تفاهمنامه‌ای که منعقد شده است، کارگروهی تشکیل شده است که به صورت جدی روی موضوعات تفاهمنامه کار کرده و برنامه‌ها و پروژه‌های مشترک را تعریف و پیش ببرند.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی افزود: باعث افتخار است که مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در کشور راه اندازی و در استان البرز که پژوهشگاه هم در آن قرار گرفته است، فعالیت می‌کند. از آنجا که زمینه همکاری‌ها نزدیک به هم است، قطعا همکاری‌های خوبی می‌توانیم داشته باشیم.

دکتر صالحی به معرفی بخش‌ها و فعالیت‌های پژوهشگاه بیوتکنوژی کشاورزی پرداخت و گفت: این نشست، یک نقطه عطف در هم‌افزایی در اکثر فعالیت‌ها و توانمندی‌ها است که به طور قطع، نتایج و دستاوردهای بزرگی را در حوزه زیست فناوری رقم خواهد زد. در شرایطی که به خاطر تحریم، محدودیت‌های زیادی در پیشبرد اهداف این حوزه وجود دارد، با بهره‌مندی از دانش و توانمندی‌های داخلی در بستر تعامل و هم‌افزایی می‌توان تا حدودی روند دستیابی به پیشرفت در زمینه زیست فناوری را تسریع نمود. از این رو پژوهشگاه در زمینه تبادل منابع ژنتیکی، اهدای نمونه‌های زیستی و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک که منجر به دستیابی به دانش‌های نوین در حوزه‌های مختلف شود، آماده همکاری است.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و هیات همراه با حضور در محل اجرای پروژه‌ها و بانک‌های زیستی مستقر در زیست بانک ملی کشور، از دستاوردها و توانمندی‌ها مرکز بازدید کردند.

بازدید مسئولان پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده + 18 =