کد خبر : 191442
تاریخ انتشار : یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۳
-

واردات مواد اولیه نیازی به سابقه واردات ندارد

واردات مواد اولیه نیازی به سابقه واردات ندارد

به گزارش قائم آنلاین، هوشنگ رضایی، رئیس اداره تجارت خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در همایش “مدیریت اقتصادی صنایع در دوران تحریم” با بیان این‌که بسیاری از واردکنندگان از تسهیلات موجود در واردات مواد اولیه خبر ندارند، اظهار کرد: در بخش واردات مواد اولیه سامانه‌ای ایجاد شده که به ۶۰ بخش دولتی از

به گزارش قائم آنلاین، هوشنگ رضایی، رئیس اداره تجارت خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، در همایش “مدیریت اقتصادی صنایع در دوران تحریم” با بیان این‌که بسیاری از واردکنندگان از تسهیلات موجود در واردات مواد اولیه خبر ندارند، اظهار کرد: در بخش واردات مواد اولیه سامانه‌ای ایجاد شده که به ۶۰ بخش دولتی از جمله وزارت اقتصاد و گمرک متصل است.

وی افزود: در این سامانه بازرگان یا صاحب واحد تولیدی که کارت بازرگانی دارد، باید ابتدا اطلاعات موردنیاز را در سامانه جامع ثبت کند. در مرحله بعد این اطلاعات توسط سازمان صمت استان‌ها بررسی می‌شود که داشتن سابقه واردات آن محصول و قرارداد با تولیدکننده از جمله شرایط لازم برای تایید سفارش از سوی این سازمان است.

رضایی با بیان این که واردات اکثر مواد اولیه نیازی به ثبت سابقه ندارد، تصریح کرد: اکثر شرکت‌هایی که سابقه واردات محصول موردنیاز خود را نداشتند قبلا از شرکت‌های بازرگانی استفاده می‌کردند که اکنون دیگری نیازی به این کار نیست.

رئیس اداره تجارت خارجی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود حدود ۳۶ هزار کارت بازرگانی که ۵۵ درصد آن‌ها مربوط به تهران است، گفت: واردات حدود ۳۴۰۰ قلم کالا که ۱۰ درصد واسطه و بقیه مواد اولیه هستند، نیازی به سابقه ندارد.

به گفتی وی در مراحل بعدی استفاده از سامانه‌ واردات مواد اولیه، یعنی بعد از تایید سفارش از سوی سازمان صمت، مرحله پرداخت کارمزد و ارسال به بانک مرکزی و بانک عامل انجام می‌شود.

رضایی از ثبت ۲۳ میلیارد دلار سفارش واردات مواد اولیه در سال جاری خبر داد که درخواست ۱۶ میلیارد دلار از آن معادل ۷۰ درصد تایید شده و کار واردات آن‌ها یا انجام شده یا در حال انجام است. همچنین یک‌ونیم میلیارد دلار یعنی حدود شش درصد از این سفارش‌ها در دست بررسی است و ۲۴ درصد باقی‌مانده این سفارش‌ها به دلیل وجود ایراداتی از سوی این سازمان رد شده است.

به گفته وی، دوازده هزار ردیف تعرفه برای کالاهای وارداتی در کل دنیا وجود دارد که نزدیک به ۸۲۱۹ تعرفه از آن‌ها در کشور ما استفاده می‌شود. ۱۵۱۳ قلم کالا جزء کالا لوکس قرار دارند یا مشابه آنها در داخل تولید می‌شود و واردات آنها ممنوع است، ۷۷۵ قلم کالا معادل ۹ درصد کالاها در گروه یک قرار دارند که ارز دولتی دریافت می‌کنند و ۵۹۱۳ قلم کالا هم که ۷۲ درصد کل کالاها را تشکیل می‌دهند، در گروه دو قرار دارند و ارز نیمایی دریافت می‌کنند.

رضایی همچنین گفت: نزدیک به ۳۴۰۰ قلم کالا نیز تعیین شده که ۹۰ درصد آن‌ها مواد اولیه است منوط به این‌که ارز آن از محل صادرات تامین شود، نیازی به سابقه یا رعایت سقف رتبه‌بندی ندارد. با توجه به اعتبار دارنده کارت بازرگانی ممکن است سقفی از ۳۰۰ هزار دلار تا ۴۰ میلیون دلار تایید شود اما برای مواد اولیه نیازی به رعایت این سقف نیست.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − 5 =