کد خبر : 14485
تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۱
-

کـاهـش ۶۰ درصـدی مـالاریـا در ۱۵ سـال

کـاهـش ۶۰ درصـدی مـالاریـا در ۱۵ سـال

سازمان ملل روز پنجشنبه ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) اعلام کرد که با بهبود آزمون‌های تشخیصی و توزیع گسترده پشه‌بند که به پیشرفت‌های بزرگی در مقابله با این بیماری انجامیده است، مرگ‌ومیرهای ناشی از مالاریا در سراسر جهان از سال ۲۰۰۰ تاکنون ۶۰ درصد کاهش‌یافته است.

به گزارش قائم آنلاین،۱۵ سال پیش، تخمین زده می‌شد که ۲۶۲ میلیون مورد مالاریا، باعث مرگ تقریبا ۸۴۰ هزار نفر شده باشد.براساس گزارش مشترک سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) پیش‌بینی‌ها برای سال ۲۰۱۵ بیانگر آن است که حدود ۲۱۴ میلیون مورد ابتلا به مالاریا احتمالا باعث مرگ ۴۳۸ هزار نفر شود.

مارگرت چن، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت که این گزارش را در پارلمان بریتانیا می‌خواند، گفت: «کنترل جهانی مالاریا یکی از بزرگ‌ترین ماجراهای موفقیت بهداشت عمومی در این قرن است.»

براساس این گزارش، اگر میزان عفونت و مرگ‌ومیر ناشی از مالاریا از سال ۲۰۰۰ ثابت باقی‌مانده بود، ۲/۶ میلیون نفر تابه‌حال مرده بودند.

چن ابراز امیدواری کرد با سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه تولید واکسن و دارو بتوان روزی این بیماری را ریشه‌کن کرد.

او گفت: «مالاریا مهار شده است، اما به‌هیچ‌وجه از پای درنیامده است» و اشاره کرد که کودکان زیر پنج سال هنوز بخش عمده‌ای از قربانیان مالاریا را تشکیل می‌دهند.

بیشترین پیشرفت‌ها در مقابله با مالاریا در آسیا و قفقاز به‌دست‌آمده است، اما تصویر بیماری در افریقا آن‌قدرها نویدبخش نیست. تقریبا حدود ۸۰ درصد از مرگ‌ومیر جهانی مالاریا در سال جاری در کشورهای زیر صحرا در آفریقا رخ می‌دهد و تلاش‌ها برای کاهش میزان‌های عفونت در این منطقه، فاصله زیادی با سایر بخش‌های جهان دارد.

چن و آنتونی لیک،‌ مدیرعامل یونیسف هشدار دادند که به علت «پیشرفت نایکسان»، باید توجه و منابع بیشتری متوجه کشورهایی شود که بیشترین آسیب را از مالاریا دیده‌اند. لیک و چن در بیانیه‌ای مشترک گفتند: «حذف مالاریا در مقیاس جهانی امکان‌پذیر است- اما فقط درصورتی‌که ما بر این موانع غلبه کنیم و پیشرفت را شتاب ببخشیم.» این گزارش با تاکید بر اقداماتی که به کاهش میزان‌های عفونت کمک کرد، می‌گوید که حدود یک میلیارد پشه‌بند آغشته به حشره‌کش از سال ۲۰۰۰ در آفریقا توزیع شده است.

در شروع این هزاره، کمتر از ۲ درصد از کودکان زیر پنج سال زیر این پشه‌بندی‌های ویژه می‌خوابیدند، اما این رقم در ۱۵ سال گذشته تا ۶۸ درصد افزایش یافته است. این گزارش بیان می‌کند، با توجه به اینکه پشه‌ها عمدتا در شب گردش می‌کنند، پخش گسترده پشه‌بند در نواحی با شیوع بالای مالاریا به‌طور عمده‌ای به کاهش عفونت، به‌خصوص در میان کودکان کمک کرده است. بر اساس این گزارش،‌ پشه‌بندها نیز بهتر شده‌اند و به تکنولوژی‌های جدیدی اشاره می‌کند که از سال ۲۰۰۰ به بعد ایجاد شده‌ و نیاز به آغشته کردن مجدد هر چند سال یک‌بار این پشه‌بندها به حشره‌کش را برطرف کرده‌اند.

بریتانیا یکی از حامیان پیشگام توزیع پشه‌بندها بوده است و جاستین گرینبرگ، وزیر توسعه بین‌المللی این کشور روز پنجشنبه وعده داد که لندن به سرمایه‌گذاری در این برنامه‌ها ادامه خواهد داد «تا زمانی که مالاریا یک‌بار و برای همیشه پایان یابد.» اما او همچنین از دولت‌های کشورهایی که بیش از همه به‌وسیله این بیماری آسیب دیده‌اند، خواست که تلاش‌های خودشان را تشدید کنند. او گفت: «ما می‌خواهیم شاهد این باشیم که کشورها روی پاهای خودشان بایستند.»

یک مشکل مداوم، به‌خصوص در آفریقا، گرایشی در میان بیماران و کارکنان پزشکی به درمان همه بیماری‌های تب‌دار به‌عنوان مالاریا است که باعث شده است دسترسی به داروها برای افرادی که واقعا مالاریا دارند، دچار مشکل شود.

شهری شدن فزاینده در سراسر جهان نیز به این روند کاهش مالاریا کمک کرده است، زیرا مردمی که در شهر زندگی می‌کنند، اغلب به سرویس‌های بهداشتی نزدیک‌تر هستند.

گرچه به گفته سازمان جهانی بهداشت و یونیسف، تامین مالی برای مبارزه با مالاریا ۲۰برابر شده است، اما آنها یادآور شدند برای تشدید مقابله بر ضد این بیماری منابع بیشتری لازم است. این دو آژانس وابسته به سازمان ملل، هدف خود را کاهش موارد عفونت مالاریا تا ۹۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ تعیین کرده‌اند.

لیک،‌ مدیرعامل یونیسف، گفت: «ما می‌دانیم که چگونه مالاریا را درمان کنیم و از آن پیشگیری کنیم. ازآنجایی‌که می‌توانیم این کار را انجام دهیم، باید این کار را انجام دهیم.»

باوجوداین اخبار خوب، ریچارد کاموی، وزیر بهداشت سابق نامیبیا و یکی از فعالان این حوزه، در اجلاس لندن هشدار داد که «بزرگ‌ترین اشتباهی که می‌توانیم انجام دهیم این است که بر طبل موفقیت‌هایمان بکوبیم.» او تاکید کرد: «ما هنوز این جنگ را نبرده‌ایم.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × پنج =