کد خبر : 2110
تاریخ انتشار : جمعه ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۶
-

جنایتی که رسانه ها آنرا ندیدند

در حالی که هیاهو و مرثیه سرایی وسیع رسانه‌های غربی درباره حادثه شارلی ابدو همچنان ادامه دارد، همین رسانه‌ها در قبال جنایت وحشیانه یک آمریکایی در کشتار سه جوان بیگناه مسلمان، رویکرد متفاوتی در پیش گرفته و ضمن سکوت اولیه، آن را کم اهمیت جلوه می دهند.

به گزارش علویون؛ شامگاه روز سه‌شنبه، سه دانشجوی آمریکایی مسلمان، ۲۳ در نزدیکی دانشگاه «کارولینای شمالی» در «چپل هیل» مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و کشته شدند.

شادی برکات و برادرش محمد ابوصالحه، و همسر وی، رزان محمد ابوصالحه، در خانه‌ شان در کارولینای شمالی به قتل رسیدند و رسانه‌ها و سران کشورها اندک توجهی نیز به این موضوع نکردند اما مراسم دفن پیکر این سه دانشجوی مسلمان و حجم حضور شهروندان آمریکایی که در این مراسم بودند و همچنین حجم انتشار پیام در شبکه‌های اجتماعی در ارتباط با این جنایت نشان از فاصله افکار عمومی مردم آمریکا با رسانه‌ها و سران کشورشان دارد.

مسلمانان کشته شده در چپل هیل

معدود رسانه های غربی به این خبر پرداختند و ایندیپندنت چاپ انگلیس از بی توجهی عمدی رسانه‌های جریان اصلی به این جنایت انتقاد کرد و در دو گزارش به این موضوع پرداخت.

پدر، مادر و خواهر قربانیان جنایت «چپل هیل» که در آن، ۳ دانشجوی مسلمان به دست یک افراطی نژادپرست آمریکایی به قتل رسیدند، در یک کنفرانس خبری در این باره صحبت کردند.
قاتل فردی به نام «کریگ استفن هیکس» ۴۶ ساله است که مدام در صفحه فیس‌بوک خود مطالب ضد اسلام و مسلمانان به اشتراک می‌گذاشته است.

مسلمانان کشته شده در چپل هیل

وی در یکی از پُست‌های خود در فیس‌بوک نوشته است: «با توجه به زیان و ضرری که از جانب دین شما به جهان وارد می‌شود، می‌توانم بگویم که این  حق من نیست که به شما توهین کنم، بلکه وظیفه من است».
«ضیاء» و «یسر» که دو ماه پیش با هم ازدواج کردند، سال دوم رشته دندان پزشکی بودند، مسئولان دانشگاه گفته‌اند، این دو در زندگی و مرگشان برای بقیه الگو بودند.
«محمد ابوصلحا» پدر دو دختر جوان و «سوزان برکات» خواهر «ضیاء برکات» در کنفرانس خبری به این جنایت پرداختند.
طبق نوشته روزنامه انگلیسی گاردین، «محمد ابوصلحا» پدر دو خواهر کشته شده در این باره می‌گوید: جنایت رخ داده، بر سر نفرت نژادی بوده است و چون فرزندان من مسلمان بودند، کشته شده‌اند.
پیش از این همسر قاتل، در مصاحبه با سی.ان.ان گفته بود: آن‌ها بر سر پارک خودرو مشاجره کردند که به تیراندازی ختم شد.
پدر دختران کشته شده در این باره می‌گوید: هیچ بحثی در مورد پارک وجود نداشته است. ابوصلحا که در شهر «کلایتون» روان پزشک است می‌گوید، دخترش اخیراً به او گفته یکی از همسایه‌های آنها نژادپرست است و از وی به خاطر نژادش نفرت دارد.
این جنایت و سکوت رسانه‌ها و مقامات غربی در مورد آن، واکنش بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و افکار عمومی را در پی داشته است.
در فیسبوک نیز صفحاتی برای اعتراض به این جنایت ایجاد شده است و بسیاری از کاربران در مورد این سه جوان مسلمان نوشته‌اند: «عزیزان ما، برکات، یسر و روزان به سوی پروردگارشان رفتند» یا «آنها در زندگی و مرگشان نمونه بودند».
برادر «ضیاء برکات» همچنین در صفحه فیس بوک خود نوشته است: «این جنایت بی‌دلیل و منطق بود». وی اضافه می‌کند: «من هنوز نمی‌دانم واقعا چه اتفاقی افتاده است، فقط برای آن‌ها، دوستانش و خانوادهایشان دعا می‌کنم».
در صفحه تویتر نیز، کاربران عربی، به طور گسترده به این جنایت و سکوت بی‌شرمانه رسانه‌های غربی اعتراض کرده‌اند؛ آن‌ها با هشتگ «#ChapelHillShooting»  به این موضوع پرداخته‌اند و کاربران بسیاری، سکوت آمریکایی‌ها چه مقامات رسمی چه رسانه‌ها را محکوم کرده‌اند.

این در حالی است که چند هفته پیش سه افراط‌ گرا طی عملیاتی به دفتر مجله شارلی ابدو حمله کردند و تعدادی از افرادی که در دفتر مجله حضور داشتند را کشتند.

پس از این حادثه رسانه‌های غربی نوک پیکان حملات خود را متوجه اسلام و مسلمانان کرده و دین این سه فرد را مقصر اصلی این رویداد جلوه دادند بدون آنکه به افراط‌گرایی حاصل از ترویج عقاید داعشی و القاعده اشاره کنند.

نحوه پوشش رسانه‌های اصلی آمریکا درباره حادثه شارلی ابدو و کشتار سه نوجوان مسلمان نیز قابل توجه بود.

مسلمانان کشته شده در چپل هیل
فاکس نیوز، در پوشش خبر حادثه “چیل‌هیل” از قاتل این سه مسلمان به عنوان “مردی که متهم به شلیک تا حد مرگ به سه مسلمان بود” یاد کرد اما همین رسانه چندی پیش واکنش “باراک اوباما” رئیس جمهور آمریکا به حادثه شارلی ابدو را به صورت کامل پوشش داد و نوشت که اوباما همدردی خود با فرانسه به دلیل “حمله تروریستی وحشتناک” ابراز داشت.
سی‌ان‌ان نیز دیگر رسانه آمریکایی است که از قاتل سه مسلمان به عنوان فرد متهم یاد کرد اما این رسانه نیز حادثه شارلی ابدو را تروریستی توصیف کرده بود.

کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در یکی از مطالبی که منتشر کرده بودند به مقایسه عامل کشتار سه مسلمان و یکی از عوامل حادثه شارلی ابدو پرداختند.

کاربران نوشتند که سعید کواشی متهم به کشتار تعدادی “طنز نویس” فرانسوی بوده است و کریگ هیکز سه دانشجوی مسلمان را به قتل رسانده است.

رسانه‌ها دو هفته به طور مداوم حادثه شارلی ابدو را پوشش دادند اما حادثه چپل هیل با پوشش چندانی همراه نبود.

سران اکثر کشورهای جهان حادثه شارلی ابدو را محکوم کردند اما هیچ کدام از مقامات کشورها اشاره‌ای به جنایت چپل هیل نکرده و آن را محکوم نکردند.

پس از حادثه شارلی ابدو، ارتش برای حمایت از یهودیان فرانسه مستقر شد اما پس از حادثه چپل هیل هیچ برنامه‌ای برای محافظت از مسلمانان اتخاذ نشد.

رسانه‌ها و شخصیت‌های متعددی پس از حادثه شارلی ابدو از مسلمانان خواستند که به دلیل این حادثه عذرخواهی کرده و این رویداد را محکوم کنند اما این چنین درخواستی برای جنایت چپل هیل مطرح نشد.

کاریکاتورهایی که درباره جنایت چپل هیل منتشر شد نیز بی توجهی رسانه‌های بین المللی به این جنایت را به نحوه‌های مختلف پوشش دادند.
مسلمانان کشته شده در چپل هیل
در این کاریکاتور، فرد دوربین به‌دست، به عنوان جریان اصلی رسانه معرفی شده که در حال گفتن این جمله است: “سه جوان مسلمان توسط یک فرد مسلح کشته شدند، اینجا هیچ خبر فوری اتفاق نیفتاده است.”

مسلمانان کشته شده در چپل هیل

یکی از تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی به طور گسترده‌ای منتشر شد، تصویر فوق است.

در توضیح این عکس نوشته شده است که تصویر سمت چپ متعلق به “سعید کواشی” است و در حادثه حمله به مجله شارلی ابدو در پاریس مشارکت داشته است. وی حدود دو هفته در اخبار و رسانه‌ها حضور داشت و برخی از روزنامه نگاران و افراد دین وی را مورد حمله قرار دادند و هم اکنون از وی به عنوان یک “تروریست وحشی” یاد می‌شود.
اما تصویر سمت چپ متعلق به “کریگ هیکز” بوده که مسلمان نیست و عامل جنایت کشتار سه مسلمان جوان است. هیچ کسی به دلیل کشتاری که انجام داده بود از مذهب وی انتقادی نکرد و حتی یک خبر از این جنایت منتشر نشد و هیچ شبکه خبری به پوشش این خبر نپرداخت و هرگز از وی به عنوان یک “تروریست” یاد نشد.

نکته جالب توجه درباره جنایت چپل هیل عدم واکنش هیچ کدام از سران کشورهای دنیا و حتی سران کشورهای عربی است.

در حادثه شارلی ابدو شاهد حضور سران کشورهای متعدد در راهپیمایی بودیم که برای محکومیت این اقدام به فرانسه رفته بودند.

یکی از برجسته ترین حقایق در راهپیمایی که برگزار شد، این بود که بیشتر مسئولان عرب و خارجی که در صف اول این تظاهرات دیده می‌شدند، خود از بزرگترین سازندگان تروریسم حقیقی بودند. از بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که به تازگی ۲۲۰۰ انسان را در غزه قتل‌عام کرد و همچنان صد هزار نفر از خانواده این قربانیان امروز در معرض طوفان برفی کشنده قرار دارند گرفته تا احمد داوداوغلو که دولت وی به فراهم کردن گذرگاه امن و سریع، برای هزاران تکفیری عرب و مسلمانانی که امروز به دست داشتن در حمله پاریس متهم هستند و فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه و دوستان انگلیسی و آمریکایی وی که هواپیماهای با خلبان و بدون خلبان آنها در این لحظه در حال قتل عام مردم بیگناه در افغانستان، عراق، سوریه و یمن هستند.

مسلمانان کشته شده در چپل هیل
در ماه‌های اخیر، بخصوص پس از ماجرای تردیدبرانگیز نشریه «شارلی ابدو» در پاریس، موج اسلام‌هراسی و تخریب چهره مسلمانان، به طور گسترده در رسانه‌های غربی، به راه افتاده و ترس از اقدامات نژادپرستانه در کشورهای غربی بسیار افزایش یافته است.

 

منبع: شبکه خبر

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 4 =