کد خبر : 310451
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
-

بهسازی باغات در سرفصل اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد

بهسازی باغات در سرفصل اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد

رئیس جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه باغات ما چندان باغات نوینی نیستند و باید بهسازی باغات در سرفصل اعتبارات وزارت جهاد قرار گیرد؛ گفت: توسعه مکانیزاسیون باغی در مازندران خیلی کند است و باید در الویت قرار گیرد.

به گزارش عصرقائم، حسن عنایتی در گردهمایی مدیران معاونت امور باغبانی، معاونان بهبود تولیدات گیاهی، مدیران باغبانی استان ها و اتاق اصناف کشاورزی ایران در بابلسر اظهار کرد: مازندران از استان‌های بسیار حاصلخیز کشاورزی در کشور است و تنوع پذیری و رونق تولید محصولات کشاورزی در مازندران موجب شده است که بخشی از نیازهای کشور و حتی دنیا را تامین کند.

وی افزود: در تامین امنیت غذایی و اقتدار غذایی این استان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و دارای ۷.۶ میلیون تن تولیدات محصولات کشاورزی در کشور با تراز استانداردهای روز دنیا است.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به تولید دو میلیون تنی تولید محصولات باغی در مازندران، خاطرنشان کرد: در حوزه محصولات باغی این استان با تنوع‌پذیری بیش از ۴۰ محصول دارای یک جایگاه ویژه در کشور است که در خیلی از محصولات نظیر مرکبات، کیوی، گیاهان دارویی و گل و گیاه حایز رتبه‌های نخست کشور است.

این مسئول ادامه داد: علیرغم تمامی این ظرفیت‌های منحصربفرد اما به لحاظ شرایط و تغییرات اقلیمی که این استان نیز از آن متاثر شد، شاید در آینده در راستای حوزه مدیریت تولید باید برای تولیدکنندگان روش‌های جدیدی را طراحی کنیم.

عنایتی عنوان کرد: ما در حوزه باغبانی علیرغم اقدامات خوب انجام گرفته باید برخی از بخش‌ها را تقویت کنیم.

وی اعلام کرد: کارها و اتفاقات خوبی در حوزه باغبانی رخ داده است که به حد کفایت نیست و می‌بایست مطابق استانداردهای دنیا و حرکت در این مسیر، تلاش‌های بیشتری صورت گیرد تا شکاف‌های موجود مرتفع شود.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم در محصولات باغی، بذر و نهال است که هسته نخستین تولید این حوزه است و باید از هسته‌های با اصالت، شناسنامه‌دار و تنوع‌پذیر را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم.

این مسئول تصریح کرد: ما باید در حوزه بذر و نهال موضوع تنوع ارقام را باید با جدیت در دستور کار قرار دهیم؛ لذا با شرایطی که در تنوع جمعیتی و آب‌وهوایی کشور به وجود آمده است این مسئله را باید به‌جد مدنظر قرار دهیم.

عنایتی اشاره کرد: موضوع بعدی مسئله اصلاح ارقام است که اکنون ارقامی که در حوزه باغبانی مازندران داریم باید تجدیدنظر کنیم و باید بخش خصوصی و موسسات پژوهشی و تحقیقاتی با ورود به این مبحث بر روی آن کار کنند.

وی با بیان اينکه ما نیاز داریم تا روی تنوع ارقام کار کنیم؛ مطرح کرد: چرا که بسیاری از ارقام ‌‌های ما نیاز و ظرفیت صنایع تبدیلی و بازار ما نیست.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: موضوع سوم اینکه باغات ما خیلی باغات نوینی نیستند و باید در سرفصل جهاد کشاورزی بهسازی باغات در سر فصل اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد تا بسته به هزینه‌های تولید، رویه تولیدات باغات استان را تغییر دهیم.

این مسئول ادامه داد: توسعه مکانیزاسیون باغی در مازندران خیلی کند است و باید در الویت قرار گیرد.

عنایتی با اشاره به توجه ویژه به استقرار و توسعه صنایع تبدیلی در مازندران گفت: هم اکنون دارای ضایعات بالای محصولات باغبانی به‌ویژه در مرکبات هستیم و از آن سو بازار داخلی گنجایش جذب تولیدات باغی را ندارد.

وی اذعان کرد: شناسنامه باغبانی از موضوعات مغفول حال حاضر این بخش است که می‌تواند باغبانان ما را ساماندهی کند و در کنار آن باید باغبانان را توانمند کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی مازندران متذکر شد: برخی عوامل زنده و غیر زنده و  آفاتی نظیر مگس میوه خسارت‌های فراوانی را به باغات ما وارد کرد که تجهیزات، ابزار و امکانات ما امکان کنترل را ندارند و بسیار محدود است.

بهسازی باغات در سرفصل اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد/ لزوم اصلاح ارقام و توسعه مکانیزاسیون در باغات مازندران
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + هفت =