ضرورت توجه به افزایش نقش چین در اقتصاد دنیا
توجه به افزایش نقش چین در دنیا، شناخت روابط ایران و چین و توجه به قرارداد ۲۵ ساله این دو کشور به عنوان یکی از موضوعات مهم، از جمله مسائلی بود که در پیش نشست دومین کنفرانس بین المللی مطالعات چین مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش عصرقائم، حامد وفایی عضو کمیته علمی این همایش با انتقاد از شناخت کم ایران و چین از یکدیگر، اظهار کرد: ایران و چین دو کشور شرقی هستند، ولی یکدیگر را از دریچه نگاه غرب میبینند. برقراری رابطه با چین نه یک انتخاب، بلکه یک ضرورت است که باید به برقراری روابط راهبردی و بلندمدت برسد.
وی همچنین گفت: علیرغم انتقادهایی که به توافقنامه ۲۵ ساله ایران و چین شد، ایران خیلی دیرتر از سایر کشورهای منطقه، بهفکر امضای توافقنامه با چین افتاد. شرایط فعلی و ناآمادهبودن افکار عمومی، مسئولیت محافل دانشگاهی و علمی را در کسب شناخت متقابل میان ایران و چین، و تبیین فلسفه ارتباط جامع میان دو کشور و انتقال آن به جامعه نشان میدهد.
همچنین جهانگیر کرمی عضو کمیته سیاستگذاری دومین همایش بینالمللی مطالعات چین، با مهم دانستن نظریه جابهجایی قدرت، آن را مسئلهای مهم در تحولات بینالمللی عنوان کرد و گفت: افزایش نقش چین در اقتصاد دنیا از ۵ درصد در سال ۱۹۷۰ به ۲۰ درصد، در مقایسه با نقش ۴۰ درصدی غرب در سال ۱۹۷۰، و کاهش امروز آن به ۲۰ درصد، بهوضوح گویای شکلگیری انتقال قدرت است. مسائل نظامی و رقابتی چین، همچنین، حملونقل و ارتباطات، چین را به واقعیتی مهم در روابط بینالملل بدل کرده است که نادیدهگرفتن آن آسیبرسان خواهد بود.
دکتر ناهید پوررستمی، دبیر همایش بینالمللی مطالعات چین هم با اشاره به این که رشته مطالعات چین در دانشکده مطالعات جهان در دست راهاندازی است، برگزاری چنین همایشهایی را گامی مؤثر دانست.
دبیر دومین همایش بینالمللی مطالعات چین همچنین تصریح کرد: این همایش در سه محور ابعاد بینالمللی، مسیر اقتصادی و سیاسی و روابط ایران و چین برگزار خواهد شد. تاکنون ۱۳۲ نفر برای شرکت در این همایش ثبتنام نهایی انجام دادهاند که ثبتنام ۱۰۶ نفر از آنان نهایی شده است. تاکنون ۸۲ چکیده برای این همایش ارسال شده که ۷۵ چکیده در حال بررسی در کمیته علمی این همایش است (۳ چکیده نهایی نشده، ۲ چکیده با تخلف محرز علمی همراه بوده و رد شده، و ۲ چکیده بازپسگرفته شده است). از این تعداد ۴۱ درصد در محور ابعاد بینالمللی، ۲۱ درصد در محور مسیر اقتصادی و سیاسی، و ۳۸ درصد در محور روابط ایران و چین است.
پوررستمی افزود: آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات به دبیرخانه همایش از ۱۰ مرداد به ۲۰ مرداد تمدید شده است.
وی ادامه داد: چکیدههای پذیرششده، در قالب کتاب چکیدههای کنفرانس منتشر میشود. علاوه بر این، نویسندگان چکیدههای منتخب این فرصت را دارند که مقالات کامل خود را پس از ارزیابی در مجله علمی-پژوهشی دانشکده مطالعات جهان منتشر کنند.
پوررستمی خاطرنشان کرد: به پژوهشگرانی که چکیده مقالاتشان منتخب شناخته شود، حمایت مالی نیز تعلق میگیرد. علاقهمندان به استفاده از این فرصت حمایتی باید علاوه بر چکیده کوتاه (حداکثر ۲۵۰ کلمه)، چکیده مبسوط ۱۰۰۰ کلمهای به دبیرخانه ارسال کنند.
به گفته وی ادرس سایت اینترنتی دومین همایش بینالمللی مطالعات چین برای ارسال چکیدهها و دریافت آخرین اخبار https://csconf.ut.ac.ir/ است.
دومین همایش بینالمللی مطالعات چین ۲۹ و ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ در دانشکده مطالعات جهان برگزار خواهد شد.
برچسب ها :کنفرانس، بین الملل، چین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0