کد خبر : 248996
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۵
-

آیت‌الله مصباح یزدی مجاهد انقلابی و دانشمندی بزرگ بود

آیت‌الله مصباح یزدی مجاهد انقلابی و دانشمندی بزرگ بود

به گزارش قائم آنلاین، آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن تسلیت درگذشت فقیه انقلابی و فیلسوف کم نظیر؛ حضرت آیت‌الله علامه محمدتقی مصباح یزدی، اظهار کرد: آیت‌الله مصباح یزدی عالمی بزرگ و فقیه وارسته صمدانی، فیلسوف کم نظیر جهانی و استاد پرفروغ حوزوی بود. وی بیان کرد: مرحوم آیت‌الله

به گزارش قائم آنلاین، آیت‌الله محمدباقر محمدی لائینی در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن تسلیت درگذشت فقیه انقلابی و فیلسوف کم نظیر؛ حضرت آیت‌الله علامه محمدتقی مصباح یزدی، اظهار کرد: آیت‌الله مصباح یزدی
عالمی بزرگ و فقیه وارسته صمدانی، فیلسوف کم نظیر جهانی و استاد پرفروغ حوزوی بود.

وی بیان کرد: مرحوم آیت‌الله مصباح دانشمند کم نظیری که خلا بزرگ بسیاری از نظریه پردازی را در حوزه مسائل دینی و شبهات حاکمیت اسلامی با ادلّه متقن و معارف مستحکم پر نمود و در عرصه تربیت نسل جدید متفکران دینی، با طرح مباحثی نوآمد، سرآمد بود.

نماینده ولی فقیه در مازندران با اشاره به اینکه ایشان عمر با برکتش را برای اسلام و انقلاب خرج نمود و شاگردهای زیادی را تربیت و تقدیم کشور گردانید، افزود: عمر پر برکت این عالم فرزانه سالیان متمادی در راه اسلام و تقویت انقلاب اسلامی صرف شد، ایشان در سال‌های پیش از انقلاب ضمن حضور در مبارزات تشکیلاتی از سابقون انقلاب بود و سال‌ها در کنار بزرگانی، چون شهید دکتر بهشتی به کادرسازی برای انقلاب اسلامی پرداخت.

به گزارش بلاغ،آیت الله مصباح یزدى در سال ۱۳۱۳ هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود. وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد، ولى به علت مشکلات فراوان مالى، بعد از یکسال براى ادامه تحصیل به قم هجرت کرد.

از سال ۱۳۳۱ تا سال ۱۳۳۹ ه.ش در دروس امام (ره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى(رحمه الله)کسب فیض کرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالى شرکت داشت. بعد از آن که دوره درسى ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، ایشان به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت.

وى در مقابله با رژیم معدوم پهلوى نیز حضورى فعّال داشت که از آن جمله، همکارى با شهید دکتر بهشتى، شهید باهنر و مرحوم هاشمی رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى “بعثت” و “انتقام” نقش داشت که تمام امور انتشاراتى اثر دوم نیز به عهده ایشان بود.

سپس در اداره، مدرسه حقّانى به همراه آیت الله جنتى، شهید بهشتى و شهید قدوسى فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت. از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوه مند اسلامى با حمایت و ترغیب امام خمینى (ره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى کرد که از مهم ترین آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکارى حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 + 4 =