کد خبر : 245051
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۰
-

بانک اطلاعاتی پژوهشگران کشور تقویت می‌شود

بانک اطلاعاتی پژوهشگران کشور تقویت می‌شود

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مراسم آغازین یازدهمین جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران»، همزمان با آغاز هفته پژوهش با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه جان‌احمدی، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مراسم آغازین یازدهمین جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران»، همزمان با آغاز هفته پژوهش با حضور اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، فاطمه جان‌احمدی، معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و نرگس نشاط، دبیر علمی یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

بروجردی ضمن گرامیداشت آغاز «هفته پژوهش» در مراسم آغازین یازدهمین جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» گفت: امید است سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در راستای دست‌یابی به منابع علمی و پژوهشی در جایگاهی قرار گیرد که منابع و نتایج پژوهش‌های انجام‌شده در این سازمان به عنوان داشته‌ها و یافته‌های علمی، فصل‌الخطابی برای برنامه‌ریزان، تصمیم‌گیران و همچنین پژوهشگران و اصحاب دانش باشد. به اعتقاد من تحقیقات و پژوهش‌های انجام‌شده از سوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در حوزه توسعه کتاب و کتابخوانی باشد. در یازدهمین جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشست‌های پژوهشی و تخصصی در جهت بهینه‌سازی، استانداردسازی، به‌روزرسانی و افزایش سطح وضعیت توسعه کتابداری و کتاب در کشور برنامه‌ریزی شده است.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در این مراسم بیان کرد: هم‌اکنون و در دنیای امروزی هیچ جامعه پیشرفته‌ای بی‌نیاز از پژوهش و منفک از تحقیقات نیست و پژوهش مساله‌محور می‌تواند به حل مساله‌ها و توسعه کشور کمک کند.

فاطمه جان‌احمدی افزود: «هفته پژوهش» را با این دغدغه مهم آغاز می‌کنیم که بدانیم مسائل و مشکلات علمی خانواده بزرگ سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران چیست و در ادامه دامنه آن را در همه سرزمین ایران و افرادی که دل در گرو این سرزمین دارند تعمیم دهیم.

او سپس گفت: بی‌تردید پسوند واژه ملی در کنار کتابخانه دائما این مهم را به ما گوشزد می‌کند که مسائل را منطقه‌ای و کوچک فرض نکنیم و دامنه و عرصه آن را به همه کشور اتصال دهیم، مواجهه با مباحث پژوهشی در این عرصه مستلزم شناخت فرآیندها و روندهای پژوهشی کشور است.

جان‌احمدی در ادامه به سه سطح پژوهش بنیادی، اکتشافی-توصیفی و کاربردی اشاره کرد و گفت: پژوهش‌های بنیادی با تکیه بر اساس پژوهش‌های کاربردی تلاش می‌کند تا زمینه را برای پژوهش‌های کاربردی مهیا سازد. به عبارت دیگر تلاش می‌کند تا بهترین راهکارها را برای برون‌رفت از بحران‌ها و مشکلات و دست‌یابی به توسعه ارائه دهد. بر همین اساس یکی از شعارهای هفته پژوهش امسال به پژوهش‌های مساله‌محور اختصاص دارد.

این استاد دانشگاه افزود: سطح اکتشافی – توصیفی پایه‌ای بر مبنای پژوهش‌های بنیادی است. اگر این مهم به درستی احصاء نشود و مطالعات توصیفی ضعیف باشد، به همان میزان مسائل کشور به درستی شناسایی نخواهد شد، چرا که پژوهش‌های کاربردی و پژوهش‌های توصیفی پیوستاری با یکدیگر دارند.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: اگر دامنه تحقیق با روند هوشمندانه، خلاقانه، هشیارانه و در عین حال سازمان‌یافته همراه باشد سطح آن از کاربردی و توصیفی به سطح بنیادی ارتقا می یاید.

او در ادامه تصریح کرد: امیدوارم به مرحله‌ای برسیم که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بیشترین تحقیقات خود را بر پایه مطالعات بنیادی، توصیفی و کاربردی ارائه دهد و بازوی مهم مشورتی و اطلاع‌رسانی در سطح کشور باشد تا بهترین مرجعیت علمی برای به دست آوردن اطلاعات و اسناد باشد.

جان‌احمدی همچنین اظهار کرد: بنابراین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، با در نظرگرفتن این مهم، «هفته پژوهش» را با برگزاری این افتتاحیه آغاز کرده است و سعی دارد با دامنه‌دار کردن و بسط آن به جشنواره ملی پژوهش در طول یک ماه، به طور خاص و ویژه به مساله پژوهش بپردازد.

او در این مراسم گفت: در جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» تلاش مضاعفی را بر شناسایی محققان و پژوهشگران خواهیم داشت تا بانک اطلاعاتی پژوهشگران کشور تقویت شود. بسیاری از این افراد گاهی بدون هدف و برنامه وقت گران‌بهای خود را بابت پژوهش منابع و اسناد صرف می‌کنند، اما شناسایی این افراد که بایستی طی فرایندی مستمر و طولانی مدت انجام شود، به ما کمک می‌کند تا به سراغ فتح قله‌هایی برویم که عمدتا پیش از این توسط عده‌ای از پژوهشگران عرصه کتابداری، کتابخوانی، تاریخ، فلسفه، علوم اجتماعی و علوم انسانی شناسایی شده‌اند.

دبیر علمی یازدهمین جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» نیز گفت: پژوهش تنها مزیت سازمان‌های امروزی است و سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. توجه به پژوهشگران جوان در عرصه پژوهش و مهیا کردن شرایط مناسب برای پیشبرد فعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی برای این دسته از افراد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نرگس نشاط ادامه داد: یک دهه از برگزاری جشنواره ملی «پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» می‌گذرد و امسال نیز این جشنواره با پیام «آینده روشن با پژوهش اثربخش» در حوزه‌های موضوعی، علم اطلاعات و دانش‌شناسی، علوم آرشیوی و سندپژوهی، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی، نسخه‌پژوهی و تاریخ شفاهی برپا می‌شود.

او تصریح کرد: برگزاری ۱۴ نشست و چهار کارگاه تخصصی در حوزه‌های علم اطلاعات و دانش‌شناسی، علوم آرشیوی و سندپژوهی، ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی و نسخه‌پژوهی با شعار «از پژوهش تا پژوهش» پیش‌بینی‌شده و نخستین نشست با موضوع «اثربخشی پژوهش‌های دانشگاهی» فردا برگزار می‌شود.

نشاط سپس یادآور شد: هدف پژوهشگر کشف واقعیت‌های جدید است و بسیاری از صاحب‌نظران بر نقش پژوهش‌های علمی تاکید دارند. اما نکته مهم این است که اگر پژوهش‌ها معطوف به نیازهای واقعی نباشند نمی‌تواند اثربخش باشد، در نتیجه از دانش و مهارت‌های تولیدشده استفاده موثری نمی‌شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 − نه =