کد خبر : 241332
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۵
-

راهی به جز مدیریت آب و استفاده هوشمند از آن نداریم

راهی به جز مدیریت آب و استفاده هوشمند از آن نداریم

به گزارش قائم آنلاین، دکتر”علی زینی وند” ظهر امروز سوم آذرماه در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی در استانداری کرمان با اشاره به اینکه تدوین سند سازگاری با کم آبی کار سختی بوده، اظهار کرد: به دو شیوه می توانیم با این سند برخورد کنیم نخست اینکه با گرفتن ایراد افکار عمومی را حساس

به گزارش قائم آنلاین، دکتر”علی زینی وند” ظهر امروز سوم آذرماه در جلسه کارگروه سازگاری با کم آبی در استانداری کرمان با اشاره به اینکه تدوین سند سازگاری با کم آبی کار سختی بوده، اظهار کرد: به دو شیوه می توانیم با این سند برخورد کنیم نخست اینکه با گرفتن ایراد افکار عمومی را حساس کرد.

وی افزود: هیچ سند و مذاکره ای چه داخلی چه بین المللی که طرفین داشته باشد امکان اجماع کامل در آن وجود ندارد و حتما این سند نظر همه را لحاظ نمی کند.

زینی وند با اشاره به اینکه آب مسئله حساس مردم است و از رسانه ها و مدیران درخواست داریم وقتی سندی امضاء شد باید از آن دفاع کرد، تصریح کرد: باید طی مدت پنج سال ایرادات سند سازگاری با کم آبی را رفع و تعدیل کرد.

وی بیان کرد: راهی به جز مدیریت آب، استفاده هوشمند، همه جانبه و دانش محور نداریم و اگر فکری برای آب در کشور نشود، مناطق کویری با تنش های عجیب مواجه می شوند ولو اینکه ترسالی ۱۰ ساله و ۲۰ ساله داشته باشیم.

استاندار کرمان با اشاره به حجم آب مصرفی در ایران گفت: تا زمانی که مردم آب مجانی را بدون کنترل و بازچرخانی استفاده می کنند، کسی به فکر مکانیزاسیون نمی افتد و همکاری نمی کنند.

وی با اشاره به اینکه وضعیت ناجور است، افزود: جاهائی ناگزیر هستیم محدودیت هایی اعمال کنیم به عنوان مثال در حال حاضر مگر خوشحال هستیم در کرونا جلوی دورهمی مردم را بگیریم و خودروها را جریمه کنیم؟ این کارها برای حفظ جان مردم است.

زینی وند تصریح کرد: آب مسئله عمیقی است و نمی شود بخشی به آن نگاه کرد و از رسانه ها و نخبگان می خواهیم با آب علمی، فنی و آینده نگرانه برخورد کنند؛ باید فکر نسل های آینده ر ا بکنیم.

وی با بیان اینکه واقعا شهرهای بزرگ ما آب ندارند، گفت: باید در شهرهای مشکل دار آب منازل مسئولان نیز مانند دیگر مناطق شهر جیره بندی و قطع شود.

استاندار کرمان در ادامه با اشاره به برنامه های سند سازگاری با کم آبی گفت: به واسطه حجم بالای آب مصرفی در کشاورزی در استان کرمان ممکن است سهم بالایی برای صرفه جویی انتخاب شده باشد و این یعنی هر که بامش بیش برفش بیشتر و باید این موارد را توجیه کرد.

وی افزود: قرار نیست تعهد اضافه بپذیریم و برآورد صرفه جویی کارشناسانه و برای همه استان های کشور اینگونه است. ضمن اینکه برنامه واقعی و قابل اجراست و اگر همت کنیم در پنج سال ۸۰ درصد برنامه را می توان اجرا کرد.

زینی وند اظهار کرد: برنامه پنج ساله است که می توان در این مدت جرح و تعدیل و جاهایی اصلاح شود. اینکه یک سند در استان داشته و به مردم هم اعلام کنیم موضوع ارزشمندی است و باید از آن دفاع کرد.

وی با اشار به اینکه باید آب را تامین کرد، از حوضه دیگر انتقال داد و تعدیلی به وجود بیاوریم، تصریح کرد: باید مردم را در نظر گرفت؛ خیلی از زندگی مردم به چاه های غیرمجاز وابسته است و باید طرح جایگزین معیشت آنها تعریف و بعد چاه مسدود شود.

زینی وند بیان کرد: ما مسئول زندگی مردم هستیم. فردی ۵۰ سال با یک چاه غیرمجاز زندگی اش را اداره کرده و اکنون ما چاه را مسدود و زمین را خشک می کنیم و هیچ برنامه ای برای این افراد نداریم.

وی تصریح کرد: اجرای این برنامه ها باید چندوجهی دیده شود و با تصویب سند، همه باید آن را اجرا کنند.

استاندار کرمان گفت: در مدیریت آب هیچ راهی به جز اجرای این برنامه ها نداریم ولو بخشی از ما به مضایقه بیفتیم.

وی افزود: آینده آب تاریک است و دشت ها در حال فرونشست هستند. تنش آبی سرزمین تخلیه می کند و نمی توان به آن بی توجه بود.

به گزارش ایسنا، “علی رشیدی” مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان کرمان نیز در این جلسه درباره علت تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی گفت: اصل قضیه خواستار همکاری بین سازمانی و رسیدن به رویکرد و نگاه مشترک در حل موضوع مدیریت منابع آب در کشور بوده است.

وی افزود: هدف کلان این کارگروه محدود کردن مصرف و کاهش ۱۱ میلیارد مترمکعبی مصرف آب است که سهم استان ۱.۹ میلیارد مترمکعب است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × یک =