کد خبر : 236465
تاریخ انتشار : پنج شنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰
-

تاثیر تنش های خانوادگی بر روان کودکان از نظر روانشناس کودک

تاثیر تنش های خانوادگی بر روان کودکان از نظر روانشناس کودک

به گزارش قائم آنلاین، بنابر اعلام انتخاب نو، این فرد می‌تواند با مشکلات زندگی به شکل صحیح بر خورد کرده و زندگی مستقل داشته باشد. سلامت روانی نقش بسیار موثری در سرنوشت انسان دارد که خانواده های پر تنش با به خطر انداختن این سلامت، زندگی فرزندان خود را به خطر می‌اندازند. این زندگی نا

به گزارش قائم آنلاین، بنابر اعلام انتخاب نو، این فرد می‌تواند با مشکلات زندگی به شکل صحیح بر خورد کرده و زندگی مستقل داشته باشد. سلامت روانی نقش بسیار موثری در سرنوشت انسان دارد که خانواده های پر تنش با به خطر انداختن این سلامت، زندگی فرزندان خود را به خطر می‌اندازند. این زندگی نا متناسب می‌تواند از همان ابتدا به شکل نا هنجاری های رفتاری در کودکان و سپس به صورت اعمال نا متعارف و انواع بزهکاری در بزرگسالی نمود پیدا کند. هر چند تنش و اختلاف بین زوجین امری طبیعی می‌باشد، اما نحوه برخورد زوجین با این مشکلات و نشان دادن آن در مقابل کودک می‌تواند اثرات دراز مدتی بر کودک بگذارد.

تحقیقات نشان داده کودکان از ۶ ماهگی متوجه اختلاف و تنش‌هایی که در خانواده وجود دارد، می‌شود و این تنش‌های امنیت عاطفی کودک را به خطر می‌اندازد و ترس جدایی از والدین و تنها ماندن را در آنها تقویت می‌کند. پس از ازدواج از نظر دکتر نسرین باقری متخصص روانشناس خانواده و ازدواج، زوجین باید پیش از بچه دار شدن به نوع رابطه و نحوه رفتار با کودکان فکر کرده و با یکدیگر به نظری واحد دست پیدا کنند. کودک نیاز دارد از محبت بی قید و شرط والدین در دوران کودکی بهره‌مند شود و این محبت در رشد عاطفی کودک تاثیر بسیار زیادی دارد. کودک در خانواده یاد می‌گیرد که چه چیزی صحیح و چه چیزی غلط است و در طی دوران زندگی با شبیه سازی الگوهای رفتاری که خانواده از همان ابتدا در اختیار آنها قرار داده‌اند آینده خود را می‌سازد و به سمت مثبت و یا منفی قدم می‌گذارد.

تنش‌های خانوادگی و تاثیرات آن بر کودکان

۱- ناامنی عاطفی: امنیت عاطفی به معنای احساس آرامش و آسودگی خیال از داشتن علاقه و محبت می‌باشد. بسیاری از زوجینی که به مرکز مشاوره ازدواج مراجعه می‌کنند، خود دچار نا امنی عاطفی می باشند و مشخصا نمی‌توانند امنیت عاطفی را در فرزندان خود نیز ایجاد کنند. کودکانی که در خانواده های پر تنش رشد می‌کنند به دلیل برخورد غلط والدین در درگیری ها و نشان دادن آن در مقابل کودک باعث به خطر افتادن این احساس و نا امنی عاطفی در کودک می‌شوند. کودکانی که دچار نا امنی عاطفی هستند همواره دچار ترس و اضطراب می باشند زیرا توانایی کنترل شرایط را نداشته و حتی نمی‌توانند متوجه شوند که آیا این درگیری به پایان خواهد رسید و اگر به پایان می‌رسد زمان آن کی خواهد بود.

۲- آسیب به رابطه فرزند با والدین: والدینی که روابط خوبی با یکدیگر ندارند و درگیر اختلافات بین خود هستند از نظر روانشناس کودک نمی‌توانند رابطه خوبی با کودک خود بر قرار کنند. این والدین تمام تمرکز خود را روی روابط خود از دست داده و دیگر جایی برای توجه و تمرکز بر رابطه با فرزندان باقی نمی‌ماند.

۳- ابتلا به اختلالات روانی: بسیاری از کودکانی که در محیط های پر تنش خانوادگی رشد می‌کنند بر اساس آسیب‌هایی که از این تنش‌ها بر روان آنها وارد می‌شود، دچار انواع اختلالات روانی می‌شوند. بر اساس تحقیقات روی کودکانی که به مطب روانشناسی مراجعه کرده‌اند، محققان متوجه شده‌اند کودکان تحت تاثیر اختلافات والدین دچار اختلالاتی همچون: اضطراب، استرس، افسردگی و وسواس می‌شوند و ریشه تمامی این اختلالات در الگوهای رفتاری غلط والدین است.

۴- مشکلات ارتباطی در بزرگسالی: کودکان خانواده را به عنوان اولین محیط اجتماعی پردازش می‌کنند. در خانواده به آگاهی می رسند، یاد می گیرند و تکرار می‌کنند. محیط های پر تنش از عدم ارتباط مناسب و عدم آگاهی ار روش های حل مسئله، ایجاد می‌شود. والدینی که توانایی برقراری رابطه مناسب با یکدیگر را ندارند و روش صحیح حل مشکلات را بلد نیستند نمی‌توانند آن را به کودکان خود نیز آموزش دهند و به همین دلیل این کودکان در بزرگسالی اشتباهات والدین را تکرار کرده و در روابط خود چه با همسالان و چه با همسر توانایی بر قراری رابطه صحیح را نخواهند داشت. در این رابطه دکتر محمد رضا تابع جماعت متخصص روانشناس خانواده و ازدواج به بسیاری از دختران و پسرانی که برای ازدواج مراجعه می‌کنند، پیشنهاد می‌کنند ابتدا با نحوه صحیح بر قراری ارتباط با یکدیگر و حل مسئله را آموزش دیده و سپس زندگی مشترک خود را آغاز نمایند، زیرا بسیاری از این جوانان این مسائل را در خانواده آموزش ندیده‌اند.

چگونه می‌توان تاثیر تنش‌های خانوادگی بر روان کودک را از بین برد؟

برای هر مشکلی نیاز به راه حل مناسبی می‌باشد. رفع تاثیرات روانی اختلافات خانوادگی بر روان کودک نیز نا ممکن نیست اما نیاز به توجه و رسیدگی دارد. والدین می‌توانند با جلوگیری از دعوا در مقابل کودک و یا توضیح این مسئله که این دعوا تنها یک بحث بزرگسالانه بوده و باعث عدم علاقه بین آنها نمی‌شود از نگرانی کودک بکاهند. والدین می‌توانند به کودک توضیح دهند که این اختلاف نظر، در بین اعضاء خانواده امری طبیعی می‌باشد و آنها به عنوان یک خانواده هنوز در کنار یکدیگر هستند و یکدیگر را حمایت می‌کنند. استفاده از کارگاه‌های آموزشی و یا مشاوره در مرکز مشاوره انتخاب نو نیز می‌تواند به زوجین کمک کند تا چنانچه احساس می‌کنند اختلافات آنها بر کودک تاثیر گذاشته آن را بر طرف نموده و در جهت بهبود روابط خود و ایجاد سلامت روانی برای کودکان کمک دریافت کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 1 =