کد خبر : 221520
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۸:۳۶
-

وزیر اسبق ارتباطات: داستان اجرای شبکه ملی اطلاعات شبیه مثنوی هفتادمن کاغذ شده است

وزیر اسبق ارتباطات: داستان اجرای شبکه ملی اطلاعات شبیه مثنوی هفتادمن کاغذ شده است

به گزارش قائم آنلاین، رضا تقی‌پور به گفت: شبکه ملی اطلاعات با اینکه یک پروژه ملی است، ولی باید بگوییم که داستان آن، چیزی شبیه مثنوی هفتادمن کاغذ شده است. همه می‌دانند که اصل شبکه ملی اطلاعات جزو برنامه پنجم توسعه بود و طبق زمان‌بندی‌ که برای آن در نظر گرفته بودند، قرار شد تا طی

به گزارش قائم آنلاین، رضا تقی‌پور به گفت: شبکه ملی اطلاعات با اینکه یک پروژه ملی است، ولی باید بگوییم که داستان آن، چیزی شبیه مثنوی هفتادمن کاغذ شده است. همه می‌دانند که اصل شبکه ملی اطلاعات جزو برنامه پنجم توسعه بود و طبق زمان‌بندی‌ که برای آن در نظر گرفته بودند، قرار شد تا طی پنج سال (از سال ۱۳۸۹) ضمن فراهم آوردن تمامی زیرساخت‌های فنی آن، شبکه ملی اطلاعات نیز به مرحله اجرا هم برسد. یعنی حدود ۱۰ سال پیش وزارت ارتباطات موظف شد تا شبکه ملی اطلاعات را به سرانجام برساند. تقی پور افزود: متأسفانه در بسیاری از محورها ما شبکه‌ای رسمی به عنوان شبکه ملی اطلاعات نداریم. البته شاخص‌هایی در تعیین موفقیت شبکه ملی اطلاعات وجود دارد که شورای عالی فضای مجازی آن را مورد نقد و بررسی قرار داد. یکبار در سال ۱۳۹۳ الزامات شبکه ملی اطلاعات را تعیین کرد و پس از آن در سال ۱۳۹۵ سندی پانزده صفحه‌ای تحت عنوان سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات مصوب کرد. اما بحث اصلی اینجاست که آیا ما به این قدرت و استقلال رسیده‌ایم که اگر فردا روزی صاحبان شبکه‌های جهانی اراده کردند و بستر اینترنت بین‌الملل و دسترسی‌های امروز را برای ما مسدود کردند، بتوانیم از بستر اینترنت ملی خودمان استفاده کنیم و مستقل باشیم؟ یا خیر! در واقع اگر همین شاخصه‌ها را برای تعریف شبکه ملی اطلاعات و اینترنت ملی درنظر بگیریم، باید بگوییم که قطعاً تا امروز شبکه ملی اطلاعات محقق نشده است.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات گزارشی را اوایل سال گذشته برای مسئولان ذی‌ربط خودش فرستاد و ادعا کرد که حدود ۸۰ درصد از الزامات شبکه ملی محقق شده است، به نظر من خود این جمله شائباتی را در پی دارد و با این بیان که بگوییم ۷۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده، متفاوت است. حتی این ادعای وزارت ارتباطات برای کارشناسان و کسانی که متخصص این حوزه هستند، باعث تعجب بود، چراکه برای اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی فضای مجازی که در جریان حرکت و توقف شبکه ملی اطلاعات هستند، درصد پیشرفت این شبکه مُسجل است. نتیجه ارائه گزارشات وزارت ارتباطات با انتقادهایی از سوی شورای عالی فضای مجازی همراه شد و نهایتا از سمت کارشناسان این حوزه عدد ۸۰درصد با ادله و مستندات ویژه رد شد.

کماکان اطلاعات کاربران ایرانی
به خارج از کشور مخابره می‌شود

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی اظهارداشت: یکی از محورهای شبکه ملی اطلاعات، ارزان بودن اینترنت است، یعنی اینترنت پهنای باند داخلی از اینترنت بین‌الملل ارزان‌تر باشد، که این موضوع تا حدودی برای برخی از سایت‌های داخلی ایران اتفاق افتاده است. اما اینکه ما به طور قطع بگوییم امروز اینترنت ما در بستر ملی قرار دارد و تمامی روزمرگی‌های سایبری ما در فضایی اَمن است، تا امروز رقم نخورده است و کماکان اطلاعات کاربران ایرانی به خارج از کشور مخابره می‌شود و امروز متأسفانه شاهد این هستیم که از اطلاعات هموطنانمان سوءاستفاده می‌شود. متأسفانه ما در این زمینه حتی از کشورهای اروپایی هم خیلی عقب‌تر هستیم. اتحادیه اروپا چند سالی می‌شود که خیلی قوی‌تر از ما از اطلاعات شهروندان خودش در مقابل شرکت‌های غول آمریکایی حفاظت می‌کند. البته برخی از شبکه‌ها و شرکت‌ها دسترسی‌هایی دارند که نمی‌توان با آن مقابله کرد، ولی در این حد که کشورهای اروپایی از دسترسی‌های خودشان دفاع کردند، قابل تحسین است، که متاسفانه در کشور ما چنین اتفاقی رقم نخورده است.

دولت یازدهم اعتقادی
به شبکه ملی اطلاعات نداشت

تقی پور ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات تا حد زیادی در دولت یازدهم تعطیل بود و خود مجری طرح اذعان می‌کرد که اعتقادی به اجرای طرح شبکه ملی اطلاعات ندارد و به تعبیری به استقلال کشور در فضای مجازی باور نداشت، بعد از آنکه چهارساله دولت یازدهم شرایط تغییر کرد و فضا برای رسیدن به شبکه ملی اطلاعات مطرح شد، تلاش‌هایی صورت گرفت که باز متأسفانه این تلاش‌ها به هیچ وجه کافی نبود و سر و صدایی که ایجاد شده و تبلیغاتی که صورت گرفته، بسیار بیشتر از آن چیزی است که به مرحله اجرا رسیده و ما می‌توانیم بگوییم که در چه زمینه‌هایی پیشرفت یا پس‌رفت داشتیم.

وی افزود: به نظر من بحث تولید محتوا به جای کنترل و نظارت بر شبکه‌های اجتماعی مغلطه‌ است، در واقع شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها جزئی از شبکه ملی اطلاعات است و عنوانی به نام خدمات پایه در شبکه ملی اطلاعات برای موتورهای جست‌وجو، شبکه‌های اجتماعی، پیامرسان‌ها و… تعریف شده است و حتی کشورهایی که به موضوع استقلال در فضای مجازی اعتقاد دارند، به نحوی خدمات پایه را در کشورشان اجرایی کرده‌اند و این اتفاق فقط مختص ما نیست.

 نبود پیام رسان بومی مستقل
حاصل بی‌تدبیری مدیران است

وزیر اسبق وزارت ارتباطات تصریح کرد: به نظر من اینکه ما امروز پیام‌رسان مستقل بومی نداریم، حاصل بی‌تدبیری مدیران ماست. آنها آمدند و از تلگرام حمایت کردند و نتیجه‌اش حملات تروریستی به اهواز، مجلس شورای اسلامی و مرقد امام راحل (ره) شد. تمام دنیا بر تروریستی بودن تلگرام اطمینان دارند و همه می‌دانند که هیچ پیام‌رسان داخلی نباید از شبکه تروریستی حمایت کند. استقلال کشور در فضای مجازی زمانی نقض شد که همه دنیا و همه ایران اسلامی به مقام والای شهید سردار حاج قاسم سلیمانی عرض ارادت می‌کنند، اما یک نرم‌افزار خائن تصمیم می‌گیرد که حتی اسم سردار شهید ما را هم از صفحات خودش پاک کند. آیا این حرکت چیزی جزء نقض استقلال کشورماست؟!

تقی پور گفت: ما در پی فیلتر کردن اینستاگرام یا هر شبکه دیگری نیستیم، اما می‌گوییم چگونه غیرتتان اجازه می‌دهد که یک نرم‌افزار این چنین به مقدسات شما توهین کند و به فرهنگ کشور نفوذ کند، و در مقابلش شما ساکت باشید؟! ما پاسخی درمقابل بی‌حرمتی‌ها ندیدیم و بحث این است که مسئولان ما به اعمال حاکمیت کشور در فضای مجازی اعتقاد دارند یا خیر؟! ما به دنبال پاسخ این سؤال هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + هجده =