کد خبر : 209578
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۵
-

از بده و بستان‌های دولت و مجلس تا وعده‌هایی برای استفاده نکردن از رانت

از بده و بستان‌های دولت و مجلس تا وعده‌هایی برای استفاده نکردن از رانت

به گزارش قائم آنلاین، طی سالیان اخیر برگزاری مناظره‌های انتخاباتی جدا از اهمیت فوق‌العاده در جلب آرا توسط کاندیداها، تاثیر بسزایی در شناخت رای دهندگان از کاندیداها دارد که مورد استقبال خوبی هم از سوی مردم و به ویژه جوانان قرار گرفته است. در واقع، مناظره بر مبنای سوال و جواب است و نامزدهای انتخاباتی

به گزارش قائم آنلاین، طی سالیان اخیر برگزاری مناظره‌های انتخاباتی جدا از اهمیت فوق‌العاده در جلب آرا توسط کاندیداها، تاثیر بسزایی در شناخت رای دهندگان از کاندیداها دارد که مورد استقبال خوبی هم از سوی مردم و به ویژه جوانان قرار گرفته است.

در واقع، مناظره بر مبنای سوال و جواب است و نامزدهای انتخاباتی می‌توانند در مناظره‌ها به خوبی برنامه‌های خود را جهت آشنایی هر چه بیشتر مردم ارائه کنند، به شرطی که در مناظره‌هایشان به بهانه نقد، تخریب و حمله نباشد.

بنابراین نامزدهای انتخاباتی باید با اخلاق و انصاف برنامه‌هایی برای مردم تبیین و ارائه کنند تا مردم با شناخت دقیق از برنامه‌های اصولی و عقلانی که منطبق بر واقعیات است با انگیزه بالا در روز دوم اسفندماه دست به خلق حماسه‌ای گسترده و بزرگ بزنند.

مردم اگر آگاهانه سخنان کاندیداها را مورد توجه قرار دهند متوجه خواهند شد که به چه کسی باید رای دهند و کدام نماینده مطابق با معیارها و انتظارت آنان است. البته تعدد جناح‌ها و سلیقه‌ها می‌تواند سلایق مختلف مردمی را به پای صندوق‌های رأی بیاورد و اگر مردم از همه قشر و سلیقه بطور یکپارچه و با حضور حداکثری بخاطر ایران و آینده و سرنوشت میهن پای صندوق های رای بیایند ثابت کرده‌اند که پای آرمان های انقلاب و نظام که همانا استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است ایستاده اند و عظمت، قدرت و اقتدار خویش و ایران را به نمایش گذاشته و به همگان نشان خواهند داد که میزان، رای ملت است.

هر چند طی روزهای اخیر، بیشتر از گذشته به این موضوع پرداخته شده است که باید رفته رفته تبلیغات سنتی و یا همان کاغذی که با صرف هزینه هنگفت و ضربه به سرمایه ملی همراه است، کنار رود و تبلیغات بیشتر به سمت استفاده از فضای مجازی، رسانه‌ها و مناظره‌های تبلیغاتی در صداوسیمای استانی، دانشگاه‌ها و سایر اماکن قابل برگزاری و بازخورد، سمت و سو داده شود؛ اما کماکان غالب فعالیت‌ها متمایل یه شیوه سنتی قدیمی است و استفاده از سایر روش‌ها هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

خوشبختانه برگزاری مناظره‌های تبلیغاتی در استان مازندران، کم و بیش راه افتاده است و یکی از نخستین مناظره‌های تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی مازندران در شرق استان و در یکی از دانشگاه‌ها با حضور چند تن از نامزدهای این حوزه برگزار شد.

مناظره نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی حوزه  انتخاباتی بهشهر و نکا و گلوگاه به میزبانی دانشگاه علم و فناوری مازندران و به همت بسیج این دانشگاه برگزار و سه کاندیدا از ۱۵ کاندید شرق مازندران در این میزگرد حاضر شدند.

علی‌اصغر شفیعی خورشیدی، علی محمدشاعری و وحید ریاحی سه کاندید حاضر در این مراسم بودند که به سوالات دانشجویان و اساتید پاسخ دادند.

از حاشیه‌های این مراسم می‌توان به تغییر زمان حضور کاندیداها در این مراسم اشاره کرد و گفت: مقرر شده بود که علی‌محمد شاعری کاندیدا و نماینده فعلی مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس به عنوان اولین کاندیدا باشد که با تأخیر حاضر شد و تأکید برای حضور در مراسم دیگر هم از تأکیدات شاعری در بین پرسش‌های انجام شده بود که همین امر موجب شد تا مجری برنامه هم این مورد را به وی یادآوری کرده و اظهار امیدواری کند که این تأخیر به مجلس رسوخ پیدا نکند.

همچنین از نکات قابل توجه دیگر حضور وحید ریاحی دیگر کاندیدای حوزه بهشهر، نکا و گلوگاه در این مراسم بود که متفاوت از دو کاندیدای دیگر به پشت میز نرفت و حاضر شد تا به قول خودش در فضای دانشگاه همچون همیشه استاد بماند و راحت با دانشجویان صحبت کند.

علی‌اصغر شفیعی خورشیدی هم با وجود اینکه به بسیاری از سوالات پاسخ داد، سوال در مورد برجام و معاهدات را منوط به نظر کارشناسی دقیق‌تری دانست و به اندک گفتن در این زمینه بسنده کرد، ماحصل این گفت‌وگو و پرسش و پاسخ کاندیداها در زیر می‌آید:

چون ضعف قانون‌گذاری داشتیم وارد عرصه شدم

علی اصغر شفیعی خورشیدی، کاندیدای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در بهشهر، نکا و گلوگاه درباره مهم‌ترین انگیزه برای ورود به مجلس گفت: مجلس کار قانون‌گذاری دارد و اکنون فقط مجری هست و به جای ایده‌پردازی، ضعف قانون‌گذاری داریم و برای وضع قانون با کیفیت و نظارت و تغییر معیشت مردم وارد کار شدم و برخی نمایندگان در قالب بخشدار وارد شدند و چون ضعف قانون‌گذاری داشتیم وارد عرصه شدم.

شفیعی‌خورشیدی تصریح کرد: مجلس اگر به همین وضعیت باشد جای تأسف است و باید تغییر ایجاد شود، قانون ارتقای سلامت اداری تصویب شد و نمایندگان با دولت تبانی داشتند، علت عمده فساد، نظارت است که وظیفه دوم مجلس است.

این کاندیدا بیان کرد: کمیسیون حقوق و قضایی پربارترین و تخصصی‌ترین کمیسیون است که در صورت نماینده شدن وارد این کمیسیون خواهم شد و سپس کمیسیون تطبیق و تلفیق آیین نامه دولت با قانون مربوطه، عضو هیأت رئیسه مجلس هم خواهم شد.

شفیعی خورشیدی اذعان کرد: کشور دارای سه قوه است و در حوزه قانون‌گذاری و نظارت تعامل وجود دارد، ارتباط مجلس و دولت در برخی موارد از تعامل خارج و تضعیف است و بده و بستان است و تعامل در چارچوب قانون اساسی خوب است، به عنوان کارشناسی در برجام اعلام کردیم که ایراداتی است و مشخص نیست چند فوریتی است.

 اعاده قانون نامشروع مسؤولان و شفافیت آراء را خودم پیشتازی کردم
علی‌محمد شاعری درباره انگیزه‌اش برای حضور مجدد در انتخابات ایفای نقش در مجلس است و اکنون هم در تدوین برنامه ششم دقت کردم در قوانین مهم هم‌چون قانون تنفس و حفاظت از جنگل که در صورت غیر پایداری جنگل آسیب می‌بیند.

این کاندیدا گفت: مدیریت منابع آب و محیط زیست و نجات منابع طبیعی و قانون حفاظت از تالاب و ذخائر ژنتیکی و قانون ممنوعیت تراریخته و کشت آن، منع به کارگیری بازنشستگان و اعاده قانون نامشروع مسؤولان و شفافیت آراء را خودم پیشتازی کردم جرا که مردم حق دارند بدانند.

وی عنوان کرد: اصلاح قانون چک و ارزش افزوده و ۱۷۰ قانون به تصویب رسید در چهار سال و لوایح و طرح‌های دیگری در دست انجام است، در جهاد و نیرو و صنعت و معدن و تجارت نقش نظارتی خود را ایفا کردم و تلاش شد تا قدرت نظارت بر وزارت‌خانه‌ها را داشته باشم، احساس کردم حضورم در مجلس می‌تواند مؤثر باشد و همچنین برخی از پروژه‌های نیمه تمام همچون فاضلاب شهری و ممنوعیت انتقال آب خزر و غیره مستقل وارد شدم.

شاعری تأکید کرد: من حزبی ندارم و اعتقادی به عزل و نصب ندارم و تنها فکر می‌دهم، اما برخی از همین حالا به فکر وارد کردن نیروهای انقلابی و سوپر انقلابی هستند، دانشجو به دلیل آزادی بیان باید به بیان عقیده در چارچوب قانون عمل کند ما به فکر کشتار نیستیم و باید با قدرت برای توسعه کشور وارد شویم.

من قول می‌دهم از رانت استفاده نکنم/ لکه دارترین نشانه مجلس دهم عدم شفافیت آرا است

سپس وحید ریاحی از روستای التپه بهشهر مهمترین انگیزه برای ورود به مجلس، تخصص و برنامه‌ریزی در حوزه شهری و روستایی است،  ۸۰ مقاله علمی و پژوهشی و ۱۰۰ مقاله دائرةالمعارف و هشت کتاب تخصصی دارم، آنچه در دانشگاه گفته می‌شود در بیرون اجرا نمی‌شود و لذا با توجه به تجربیاتم به عنوان مشاور کمیسیون عمران مجلس و فعالیت در سازمان برنامه و بودجه و در برنامه‌ریزی شهری، با همکاری سازمان بازآفرینی شهری پروژه‌های علمی کار می‌کنم.

ریاحی افزود: بسیاری از نخبگان توصیه به ورود بنده داشتند و تخصص و تجربه موجب شد وارد شوم و با توجه به اینکه در این منطقه رشد کردم، در کمیسیون برنامه و بودجه می‌توانم اثرگذار باشم، ما روابط خارجی را نه برای واردات و رانت و فساد بلکه برای صادرات می‌خواهیم که تولید فراوان داشته و صادرات فراوان را شامل شود.

این کاندیدا گفت: روابط خارجی باید منافع کشور ما را تأمین کند ولی تاکنون از رانت استفاده شد؛ ولی من قول می‌دهم از رانت استفاده نکنم و رونق تولید بر مبنای اقتصاد مقاومتی و توسعه گسترده مورد توجه باشد، طبق قانون اساسی سطح روابط تعریف شده است و کشور همسایه و مسلمان اولویت دارد و تعامل با تمام کشورها مد نظر است به شرطی که تمامیت ارضی رعایت شود.

وی ابزار کرد: مشکل اصلی فرایند اجرای اصل ۴۴ است و بنیان درست است، چارچوب مناسب دارد که اگر درست اجرا می‌شد ثمربخش بود، در مازندران جایگاهی برای توریست، گردشگر و زیرساخت وجود ندارد اما قابلیت وجود دارد،  برنامه من بر اساس دوره چهار ساله است، معاهده پاریس و تمام معاهدات اگر ارزش‌ها را حفظ کند موافق آن هستم.

ریاحی یادآور شد: در کشور باید معاهدات در مجلس تصویب شود و نیازمند مصوبه است، ننگین،ترین و لکه دارترین نشانه مجلس دهم عدم شفافیت آرا است، دانشجو فرزند ماست و اگر اشتباهی دارد باید چتر حمایتی داشته و نبابد ترد کنیم که فرار مغزها افزایش یابد، FATF و موارد مشابه در اساس و بنیان مشکل ندارد ولی نمایندگان در عمل مخالفت کردند و موجب بیکاری دانشجویان شدند، باید ارزش‌ها و تمامیت ارضی رعایت شود و در اینصورت مشکلی ندارد و می‌توان برای منافع کشور گام برداشت.

این کاندیدای بهشهری گفت: برای ارتباط با مردم دفاتر شهرستانی داریم و در انتصابات محلی ورود نکرده و در شأن نماینده نمی‌دانم و کارگروهی از نخبگان مقبول تشکیل خواهد شد فراتر از حزب و گروه و شهر و روستا تا تصمیم‌گیری در مورد فرآیند مختلف انجام شود، من در دانشگاه مدت ۶ ماه فعالیت دارم تا آنان حرکت کنند و به دنبال دانشگاه هستم تا نماینده انتخاب کند که اگر جوشش ایجاد کند و کاندیدا معرفی کند موفق هستیم و شهر متحول می‌شود.

وی اضافه کرد: پایگاه اصلی من دانشگاه و خانه من است و ارتباط و زندگی من با دانشجوها است و اولویت برای من دیدارها با دانشجویان و انجمن‌ها است هر سه ماه بکبار در دانشگاه حضور خواهم داشت، باید الگوی رای منطقه را عوض کنیم و دانشگاه باید مبدأ تحول باشد و اگر دقیق باشیم باید هدایت از دانشگاه انجام شود ولی شهرستان‌های ما نتوانستند.

گفتنی طی روز گذشته، علی اصغر یوسف‌نژاد یکی دیگر از نمایندگان استان مازندران بود که سایر نامزدهای رقیب را به مناظره دعوت کرد و گفت باید در این کشور، مناظره‌های انتخاباتی سالم و مطلوب با توجه به اصول و چارچوب‌ها برگزار شود تا هم مردم به یک انتخاب مناسب برسند و هم نامزدها از شعارها و و عده و وعیدهای توخالی دوری کنند و حرف‌هایشان به واقعیت نزدیک‌تر شود.

به هر منظور برگزاری مناظره‌ها الزاما به صداوسیما منحصر نمی‌شود و نهادها و تشکل‌های گوناگونی می‌توانند میزبان برگزاری چنین مناظره‌هایی با رویکرد پاسخگویی به مطالبات مردمی و همچنین برنامه‌ها و دیگاه‌های نامزدهای انتخاباتی در خصوص یک مشکل واحد در شهر و منطقه خود باشند تا از این طریق بتوانند ضمن شناخت بهتر، گزینه مورد نظر را با معیار و واقعی گرایی انتخاب کنند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 2 =