کد خبر : 203553
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰
-

کنترل کم کاری تیروئید با رژیم غذایی مناسب

کنترل کم کاری تیروئید با رژیم غذایی مناسب

به گزارش قائم آنلاین، مهدیه فرید کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: غده تیروئید هورمون‌هایی ترشح می‌کند که برای تمامی ارگان ها، بافت‌ها و سلول‌های بدن مورد نیاز بوده و نقش موثری در سلامت ایفا می‌کند. او، بیان کرد: این غده، هورمون‌های تیروئیدی متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین،

به گزارش قائم آنلاین، مهدیه فرید کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: غده تیروئید هورمون‌هایی ترشح می‌کند که برای تمامی ارگان ها، بافت‌ها و سلول‌های بدن مورد نیاز بوده و نقش موثری در سلامت ایفا می‌کند.

او، بیان کرد: این غده، هورمون‌های تیروئیدی متابولیسم کربوهیدرات، چربی و پروتئین، تنظیم دمای بدن و ضربان قلب بدن را تنظیم می‌کند.

بیشتر بخوانید:

علت ۱۰ درصد مرگ‌های دنیا چیست؟

فرید تصریح کرد: در کم کاری تیروئید، سطح ترشح هورمون‌های تنظیم کننده سوخت و ساز بدن یا به عبارت دیگر میزان مصرف چربی ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها را کاهش می دهد.

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: شایع‌ترین علائم این بیماری کاهش ضربان قلب، خستگی، خواب آلودگی مفرط، افت هوشیاری، اختلال حواس و کاهش حافظه، افزایش وزن بدن بدون افزایش مصرف غذا، نبود تحمل سرما، بی نظمی عادت ماهانه ، مشکلات باروری، یبوست، خشکی مو، افسردگی و اضطراب است.

او، با اشاره به اینکه سویا می‌تواند مانع جذب کافی داروهای تیروئیدی شده و در مصرف آن‌ها باید احتیاط شود، افزود: برای حفظ ُید موجود در غذا، باید نمک یُددار را در زمان پایان پخت اضافه کرد.

فرید اضافه کرد: استفاده از منابع غنی آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن هستند مفید است.

کارشناس تغذیه گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: اطمینان نسبت به تامین مقادیر کافی ویتامین‌های C، A، E و ویتامین‌های گروه B به ویژه B ۲، B ۳ و B ۶ که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند، لازم است.

او، تاکید کرد: این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کرده و سبزی‌ها را به صورت پخته مصرف کنند زیرا  مواد غذایی گواتروژن شامل انواع کلم، شلغم، روغن گلزا یا کانولا، بادام زمینی، ارزن و سویا است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده + نوزده =