کد خبر : 198243
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۰
-

جادوی هزار رنگ پاییز در طبيعت مازندران

جادوی هزار رنگ پاییز در طبيعت مازندران

به گزارش قائم آنلاین، همه ما غالبا سفر و گردش را مختص فصل بهار و تابستان می‌دانیم و با ترافیک‌های سنگین جاده شمال و گاهی اوقات هم با گرمای جانسوز تابستان کنار می آییم تا دمی در کنار جنگل یا دریا بدور از هیاهوی شهر استارحت کنیم اما اگر یک بار سفر در پاییر آن

به گزارش قائم آنلاین، همه ما غالبا سفر و گردش را مختص فصل بهار و تابستان می‌دانیم و با ترافیک‌های سنگین جاده شمال و گاهی اوقات هم با گرمای جانسوز تابستان کنار می آییم تا دمی در کنار جنگل یا دریا بدور از هیاهوی شهر استارحت کنیم اما اگر یک بار سفر در پاییر آن هم به استان مازندران را تجربه کنید، قطعا همیشه این فصل را برای مسافرت انتخاب خواهید کرد.

پاییز را می‌توان فصل تنوع رنگ‌ها و آب و هوا در شمال کشور دانست و نم نم باران و خش خش برگ‌های ریخته شده بر زمین در خزان پاییزی، طراوت هوا و مهم‌تر از همه قیمت پایین اقامتگاه‌ها و ویلا‌ها نسبت به فصل تابستان از دیگر عواملی است که بر جذابیت گردشگری در پاییز در شمال کشور می‌افزاید.

برای اثبات این ادعا، شواهد بسیاری در مازندران از گلوگاه تا رامسر وجود دارد که برای دیدن آن باید از جاده پر پیچ و خم، با چشم انداز‌های کوه و دشت حرکت کنید.

یک روستا با هزاران جاذبه

تجربه گردشگری پاییزه در روستاها، به دلیل تفاوت قابل ملاحظه اش با زندگی شهری، خالی از لطف نیست، به خصوص اگر هدف از سفر ، دوری از زندگی پر استرس شهری باشد برای ثبت تصاویر بکر پاییزی به روستای ورند بخش کلیجان رستاق شهرستان ساری رفتیم.

روستای ورند از جنوب به جاده اصلی ساری به کیاسر و کناره‌های زیبای رودخانه تجن متصل است و جمعیت آن طبق آخرین سرشماری حدود ۱۵۰ خانوار و بیش از ۸۰۰ نفر است.

نادری دهیار روستای ورند می‌گوید: پاییز چشم روشن طبیعت این منطقه است و ترکیب رنگ زیبای برگ درختان، آواز پرندگان و آب و هوای خوب و معتدل زیبایی‌های منطقه را در فصل پاییز دوچندان می‌کند.

نادری گفت: علاوه بر زیبایی های بی نظیر پاییزف هوای لطیف، طبیعت زیبا، آداب و رسوم، سنت‌های بومی، بازی‌های محلی، صنایع دستی، گویش و زبان از جاذبه‌هایی است که سبب جذب گردشگر  می‌شود.

کندس و ولیک دو هدیه پاییزی خاص برای مسافران شمال

روستا‌های مازندران فقط در فصل تابستان با محصولات کشاورزی پربرکت نیستند، بلکه همین روستا‌ها در فصل برگ ریز وخزان نشسته طبیعت با میوه‌های همچون انار‌های سرخ، نارنگی‌های زرد و سبز، خرمالو‌ها، کندس و ولیک جنگلی سرشار از رحمت الهی می‌شوند.

کندس میوه‌ای سخت  دو گونه وحشی و معمولی دارد و گیاه شناسان منشا آن را در ایران و درمازندران می‌دانند و معتقدند میوه کندس از حدود ۳ هزار سال پیش در جنوب دریای خزر و در مناطق گیلان و مازندران می‌روئید.

متخصصان تغذیه هم معتقدند برگ، میوه و دانه کندس برای مبتلایان به ترشی معده بسیار مفید است و درد دهان و گلو را می‌توان با جوشانده برگ آن درمان کرد.

ولیک یا همان زالزالک وحشی که در طب سنتی، خفچه، عوسج، ملاویل، مرخ، ولک، بلک، ملاولیک و در گویش محلی قوش یمیشی، قره گیله، یمیشان، من برو، سیاه ولیک، کوت کوتی، سیاه کوت کوتی و کوچ نامیده می شود نیز در فصل پاییز د‌ر مناطق جنگلی ایران به ویژه در مازندران به وفور یافت می‌شود و بسته به رنگ میوه ولیک سیاه و ولیک سرخ تقسیم می شوند.

یکی از بانوان روستای ورند می‌گوید: معمولا آخر هفته به همراه اهالی محل برای برداشت کندس و ولیک به جنگل می‌آییم و علاوه بر استفاده از طبیعت از این میوه‌های پاییزی بهره مند می‌شویم.

وی افزود: کندس و ولیک را علاوه بر تازه خوری به صورت ترشی، شور، مربا و شیره می‌توان استفاده کرد.

یکی دیگر از اهالی روستای ورند می‌گوید: برخی از مسافران با آمدن به جنگل از ما درباره این میوه‌های می پرسند و ما برای آن‌ها از خواص این میوه‌های توضیح می‌دهیم.

این پیرمرد روستایی افزود: طعم کندس و ولیک برای مسافران جذاب و لذت بخش است و این میوه‌های رایگان خدادادی را به عنوان سوغات به شهر خود می‌برند.

نادری رئیس شورای اسلامی روستای ورند می‌گوید: درب همه خانه‌های روستا به روی مسافران باز است و با هزینه اندک می‌توانند در برخی از خانه‌های روستایی اقامت داشته باشند و در سفر پاییزی به مازندران می‌توانند از نان محلی، شیرمحلی و دیگر فرآورده‌های آن، عسل طبیعی بهره‌مند شوند.

حسینی مدیر یکی از گروه‌های کوهنوردی مشهد که یک گروه ۴۰۰ نفره گردشگر را مدیریت می کند، گفت: عمده گردشگری ما تابستان و بهار بود و در آن فصل‌ها هم مکان‌هایی که می‌رفتیم شلوغ بود و هم ترافیک سنگینی را در جاده‌های شاهد بودیم به همین دلیل از دو سال قبل سفر پاییزی به مازندران را تجربه کردم و واقعا بی نظیر بود.

وی می گوید:  همانطور که مازندران بهار و تابستانش زیباست، پاییز آن زیبا‌تر است و مهم‌تر از همه خوش آب و هواتر و خلوت‌تر است.

تماشای قو‌های فریاد کش و تک درنای سیبری در پاییز مازندران

پرنده نگری یکی از بهترین شیوه‌های طبیعت گردی است که انسان با انتظار در طبیعت و دیدن عناصر طبیعی آن هم به آرامش می‌رسد و هم یاد می‌گیرد که به محیط زیست و دیگر موجودات احترام بگذارد و از آن حمایت کند.

در ایران تالاب فریدونکنار تنها زیستگاه و در جهان جزء ۴ زیستگاه درنای سیبری است، این تالاب ۵ هزار و ۴۰۰ هکتاری در جنوب شرقی شهر فریدونکنار قرار دارد که با گرد هم آمدن مجموعه متنوعی از گیاهان و جانوران آبزی، به یکی از غنی‌ترین اکوسیستم‌های تالابی شمال کشور تبدیل شد.

تک درنای سیبری آخرین بازمانده نسل خود در فریدونکنار است، مدام میان ایران و روسیه در حرکت است، البته به جز این درنا، پرندگان دیگری مثل انواع غاز، مرغابی، قو، باکلان، پرلا، کشیم، حواصیل، پلیکان، قرهغاز، شاهین، عقاب دریایی و عقاب شاهی هم در این تالاب زندگی می‌کنند.

برای سفر به تالاب فریدونکنار زیبا باید از جاده فریدونکنار به آمل یا بزرگراه بابلسر به بابل استفاده کنید.

مجموعهٔ مرداب‌هاى لپو، شیرخان لپو و پلنگان در شهرستان بهشهر واقع شده است و مسیر دسترسی به این تالاب در فاصلهٔ یک کیلومترى شمال بهشهر در منطقهٔ زا‎غمرز است و در زمستان و پاییز مأمن پرندگان مهاجرى است که از هزاران کیلومتر فاصله به سوى آن پرواز مى‌کنند.

معروف‌ترین این پرندگان قو، قره‌غاز و فلامینگو‌ها هستند که با تعداد زیاد در آن اسکان موقت مى‌گیرند و جلوه‌هاى شگفتى را پدید مى آورند.

تالاب سرخرود در منطقه وزرامحله سرخرود نیز از سال ۱۳۸۶ میزبان زمستانی هزاران قوی مهاجر است، این پرندگان مهاجر با پیمودن بیش از ۵ هزار کیلومتر از نواحی سردسیر  سیبری برای گذراندن زمستانی آرام به این منطقه می‌آیند و از اوایل آذر ماه میزبان هزاران قطعه انواع قو‌های فریادکش، گنگ و کوچک است که در تالابی به وسعت ۶۰ هکتار در این منطقه زمستان گذرانی می‌کنند.

البته به غیر از قو، غاز و اردک‌های وحشی نیز به این تالاب وارد می‌شوند و همین امر سبب می‌شود تا طبیعت گردان علاقه‌مند به حیات وحش در فصل زمستان برای بازدید از این پرندگان زیبا روانه استان مازندران و تالاب سرخرود شوند.

وجود ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار پارک‌های جنگلی با تنوع رنگ‌های پاییزی  نیز جلوه خاصی به طبیعت گردی پاییزی داده است جنگل هایی که در فصل پاییز با تغییرات فیزیولوژیکی که روی درختان و برگهای آن ایجاد می‌شود، رنگ های سرخ و زرد و قهوه ای و نارنجی به خود می گیرند و  شما بدون اینکه گرفتار ترافیک‌های سنگین جادها شوید می توانید با حضور در این مناطق بهترین خاطرات را برای خود رقم بزنید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − سیزده =