کد خبر : 192557
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰
-

ساماندهی بهتری برای واردات برنج انجام شود

ساماندهی بهتری برای واردات برنج انجام شود

به گزارش قائم آنلاین،  عزیزالله شهیدی‌فر در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره «شیر‌گاه؛ شهر‌عسل» اظهار کرد: عسل، محصول با‌عظمتی است و تنها محصول کشاورزی نیست هر‌چند تولید کشاورزی و محصول غذایی است ولی عسل، دارویی و درمانی است و مازندران در موضوع عسل جایگاه خوب ملی دارد. وی با بیان اینکه ۱۰ درصد سهم‌بری تولید عسل

به گزارش قائم آنلاین،  عزیزالله شهیدی‌فر در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره «شیر‌گاه؛ شهر‌عسل» اظهار کرد: عسل، محصول با‌عظمتی است و تنها محصول کشاورزی نیست هر‌چند تولید کشاورزی و محصول غذایی است ولی عسل، دارویی و درمانی است و مازندران در موضوع عسل جایگاه خوب ملی دارد.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد سهم‌بری تولید عسل کشور مربوط به مازندران است و سرانه تولید در کشور حدود ۹ دهم کیلو‌گرم است ولی سرانه تولید عسل در مازندران بیش از ۲ کیلو است و بیش از ۵۰ درصد عسل تولیدی استان مازندران به سایر استان و خارج از کشور ارسال می‌شود که ظرفیت بسیار خوب زنبورداری و تولید عسل در مازندران است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خاطر نشان کرد: سال گذشته در شیر‌گاه تولید ۶۲۰ هزار کندوی عسل را اعلام کردیم و بعد از یک‌سال با وجود ۷ و نیم میلیارد تقاضای تسهیلات کم‌بهره به زنبورداری به ۱۳۰ نفر بیش از ۳ و نیم میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که ۸ درصد به تولید زنبور و عسل ما کمک کرد و ۶۹۰ هزار کندوی عسل را در مازندران داریم و متقاضیان دریافت تسهیلات که در حال حاضر ۵۰ درصد این تسهیلات را دریافت نکردند، دریافت کنند تا سبد تولید عسل افزایش یابد.

*تولید ۷۵ نوع محصول در مازندران

شهیدی‌فر، عسل و فراورده‌های آن را غذای مکمل و دارویی بیان کرد که در سلامت جامعه نقش‌آفرین است،با اشاره به گزارشی از وضعیت کشاورزی مازندران، افزود: استان مازندران، گل‌سر‌سبر کشاورزی و نگین انگشتری کشاورزی کشور با فاصله، زیبایی و تنوع کشت بالا است و تا سال گذشته ۷۵ نوع محصول زراعی، باغی، دام، طیور و شیلات در استان مازندران کشت، زرع و تولید می‌شد و زعفران هم افزوده شد که از ۵ سال قبل آغاز شد و زعفران در سطح ۲۵ هکتار در مناطق کوهستانی در حال کشت و زرع است و تولید خوبی هم داد.

وی با بیان اینکه هر محصولی که در مازندران کشت شد، سربلند در‌آمد، خاطرنشان کرد: در کشت برنج یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن تولید شلتوک داریم که ۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش تولید داشتیم و با تولید برنج سایر استان‌ها در تولید برنج برای سال ۱۳۹۸ در تولید برنج خودکفا شدیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران از افزایش ۱۰ درصدی افزایش تولید مرکبات مازندران و افزایش آن به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن خبر داد و افزود: ساماندهی بهتری برای واردات برنج انجام شود و البته برای وارد‌کنندگان برنج هم نمی‌صرفد و ممنوعیت واردات میوه غیر از ۴ میوه استوایی در کشور داریم و با قیمت‌گذاری و تنظیم بازار برای میوه انتظار داریم تا کیلویی ۲ هزار تومان از باغداران خریداری شود تا سود معقول به باغداران برسد.

*سوادکوه قطب‌ تولید پیله و نوغان‍داری

شهیدی‌فر با اشاره به قطب‌بودن شهرستان سوادکوه در تولید پیله و نوغان‍داری، خاطر نشان کرد: در صنعت طیور استان به عنوان تولید کننده گوشت سفید با فاصله زیاد، رتبه اول کشور را داریم و مازندران در موضوع جوجه‌های یک‎روزه هم ۵۰ درصد سهم جوجه‎یک‎روزه کشور را دارد و در صورت حمایت، ظرفیت افزایش تا ۷۰ درصد را هم دارد.

وی گفت: برای ۳ پروژه به سرمایه‌گذاران و علاقمندان ساخت جایگاه و خرید دام‌های سبک و سنگین، انواع گل‌خانه‌ها و پرورش ماهیان خاویاری و ماهی در قفس وام کم‌بهره بدون محدودیت پرداخت می‌کنیم.

سید‌محمد انصار‌الحسینی فرماندار سوادکوه‌شمالی  نیز اظهار کرد: دومین جشنواره «شیر‌گاه شهر‌عسل» با تعیین اهداف مختلف تا اول آذر‌ماه در جنب محور اصلی سوادکوه‌شمالی برگزار می‌شود.

وی ایجاد فروشگاه کشاورزی در راستای رونق تولید، ترویج و توسعه تولیدات کشاورزی از فراورده‌های اصلی و افزایش بنیه زنبورداران و معرفی تولیدات شهرستان بخشی از اهداف برگزاری جشنواره است.

فرماندار سوادکوه‌شمالی خاطر نشان کرد: تمهید مقدمات لازم برای صادرات عسل و فراورده‌های آن، توجه به اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری، آموزش زنبور‌داران با روش‌های نوین و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای اقشار مختلف به زنبورداری و مدیریت صحیح برای رونق تولید عسل از اهداف دیگر برگزاری جشنواره عسل است

*مازندران رتبه ۴ تولید عسل در کشور

ابوالقاسم ایمانی رئیس هیات مدیره اتحادیه زنبورداران استان مازندران نیز با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۳ جشنواره ملی عسل در سوادکوه‌شمالی برگزار شد و پیگیری کردیم و جشنواره عسل شیر‌گاه را اجرایی کردیم، گفت: ایران رتبه ۴ زنبور عسل در جهان و از نظر تولید جز ۱۰ کشور برتر جهان هستیم و استان مازندران رتبه ۴ در کشور را دارا است و رتبه شهرستان سوادکوه‌شمالی هم رتبه دوم در استان مازندران را دارد.

وی با بیان اینکه موقعیت خاص شهرستان سوادکوه باعث می‌شود که هر ۴ فصل بتوانیم بدون کوچ از شهرستان اقدام به زنبورداری کنیم از کوچ بی‌رویه زنبورداران سایر استان‌ها انتقاد کرد و افزود:لازم است روال قانونی برای میدا و مقصد کووچ زنبورداران انجام شود و در شهرستان سوادکوه‌شمالی و با همکاری مدیران مرتبط این موضوع ساماندهی کردیم.

رئیس هیات مدیره اتحادیه زنبورداران استان مازندران با اشاره به وجود جاده بین‌المللی و ضرورت ایجاد فروشگاه ثابت عسل در سوادکوه‌شمالی، خاطر نشان کرد: وقتی ادعا می‌کنیم شهر عسل هستیم، از این موقعیت استفاده کنیم.

مدیر عامل شرکت تعاونی زنبورداران سوادکوه و سواکوه‌شمالی، گفت: شبه‌عسل‌هایی در استان مازندران داریم و «عسل‌های غیرعسل» وارد استان می‌شوند که برای ممانعت از ورود آن به اتحادیه زنبورداران کمک شود.

*حمایت از زنیورداری به عنوان یک صنعت، پایبندی به اقتصاد مقاومتی

سید‌علی ادیانی نماینده قائم‌شهر،سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه‌شمالی با ادر مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از سبک ترتیب برنامه افتتاحیه و لزوم رعایت پروتکل اجرای جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها در برنامه‌های دیگر از برگزاری جشنواره عسل در سوادکوه‌شمالی، تقدیر کرد.

وی با بیان اینکه شعار چیز ساده‌ای است ولی در اجرا، سختی‌های خود را دارد، افزود: اقتصاد مقاومتی مورد نظر رهبر معظم انقلاب بهترین راه برون‌رفت از مشکلات است و حمایت از زنبورداری به عنوان یک صنعت که کمترین نگاه به خارج را دارد پایبندی به اقتصاد مقاومتی است.

نماینده قائم‌شهر،سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه‌شمالی با بیان اینکه ۹۰ هزار تن در کشور تولید عسل داریم و ۳ هزار میلیارد تومان هم فروش آن است، خاطر نشان کرد: از مدیران استانی و ملی انتظار همکاری در توسعه و تولید عسل را داریم و صندوق حمایت توسعه زنبورداری به عنوان متولی حمایت و تقویت صنعت زنبورداری هم کمک کند.

ادیانی با اشاره به گام‌های مجلس شورای اسلامی و کمک‌های دولت، اظهار کرد: شهر‌عسل باید نماد و ظهور داشته باشد و بازار‌چه‌هایی برای فروش محصولات عسل با مدیریت فرماندار و رئیس سازمان جهاد کشاورزی ایجاد شود و برای سال بعدی و در سومین جشنواره شهر عسل شاهد وجود جایگاه‌هایی برای تولید و فروش محصولات دامی و کشاورزی و عسل باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 + پنج =