کد خبر : 186314
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۹:۱۵
-

از طریق برنامه‌های آموزشی باید مجازات آدم‌ربایی اطلاع رسانی شود

از طریق برنامه‌های آموزشی باید مجازات آدم‌ربایی اطلاع رسانی شود

به گزارش قائم آنلاین، عبدالله سمامی در گفت‌وگو ، در تبیین مجازات مرتبط با جرم آدم ربایی اظهار کرد: مطابق ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی مجازات قانونی تعیین شده برای آدم ربایی ۵ تا ۱۵ سال محکومیت می‌باشد و در ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی در مورد بحث کسی که بخواهد طفلی را جابجا کرده

به گزارش قائم آنلاین، عبدالله سمامی در گفت‌وگو ، در تبیین مجازات مرتبط با جرم آدم ربایی اظهار کرد: مطابق ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی مجازات قانونی تعیین شده برای آدم ربایی ۵ تا ۱۵ سال محکومیت می‌باشد و در ماده ۶۳۱ قانون مجازات اسلامی در مورد بحث کسی که بخواهد طفلی را جابجا کرده و یا برباید و همچنین در بحث مخفی کردن یا تعویض کردن طفل و نوزادربایی عملا این ماده این موضوع را به ۶ ماه تا ۳ سال محکومیت تعیین کرده است.

وی با بیان اینکه در خصوص نوزادربایی ۶ ماه تا سه سال حبس می‌تواند محدود و کم باشد، گفت: ماده ۶۲۱ به نوعی با ماده ۶۳۱ تشابه دارد، فلذا باید این ماده هم به همین نحو مجازات را سنگین تعیین می‌کرد تا باعث جلوگیری از این اتفاق بسیار ناخوشایند و غیرقانونی شود.

این وکیل دادگستری خاطرنشان کرد: در باب مجازات آدم ربایی ماده ۶۲۱ عنوان می‌کند “هر کسی به قصد مطالبه وجه مال یا به قصد انتقام و به هر منظور دیگری”، که اصطلاح “به هر منظور دیگری” قصد عمل مجرمانه را گسترش می‌دهد که مثلا به عنف، تهدید یا حیله باشد و همچنین عملا مصادیق قصد مجرمانه یا عمل مجرمانه را گسترش داده و به نوعی کلماتی از قبیل “به هر منظور دیگر” یا “به هر نحو دیگر” عملا این موارد را گسترش داده که مشمول افراد بسیار زیادی در این رابطه می‌شود.

سمامی ادامه داد: در قانون آمده که اگر فرد شخصا یا توسط دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند که در این صورت هم ربودن و هم مخفی کردن اتفاق افتاده، این بحث مطرح است که اول برباید و بعد مخفی کند و در واقع مرتکب بحث مخفی کردن هم بشود که این موضوع با حبس ۵ تا ۱۵ سال مواجه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در خصوص آدم ربایی باید عنصر مادی، قانونی و معنوی این جرم را در نظر بگیریم، توضیح داد: با توجه به مواد قانونی که گفتیم، عنصر قانونی وجود داشته و امکان پذیر است و مطابق قانونی که برای این موضوع آمده قانونا جرم انگاری شده است. همچنین مطابق ماده ۲ قانون مجازات اسلامی که عنوان می‌کند هر عملی که برایش مجازات تعیین شده می‌تواند جرم باشد، این بحث جرم انگاری آن است که به نوعی عنصر قانونی را در بر می‌گیرد.

این وکیل دادگستری افزود: بحث عنصر مادی هم که همان بحث ربودن و مخفی کردن است که عملا باید صورت گیرد و وقتی ربودن انجام شد به عنصر معنوی کار می‌رسیم.

سمامی در ادامه گفت: در عنصر معنوی بحث انگیزه و قصد مجرمانه را داریم و آنچه که در باب عنصر معنوی اهمیت دارد قصد مجرمانه است، یعنی فرد با هر قصدی بخواهد این کار را انجام دهد ولو اینکه انگیزه متفاوت داشته باشد مثلا بحث مالی، گرفتن رسید یا اقرار باشد یا اینکه هر انگیزه دیگری به آن انگیزه توجهی نمی‌کنند. البته ممکن است آدم ربایی به انگیزه کمک به شخص یا دور کردن او از خطری باشد که در باب امور مخففه آن مجازات قرار می‌گیرد، اما سایر مباحث انگیزه قابل استناد در این موضوع نیست و آن چیزی که اهمیت دارد عملا قصد مجرمانه فرد است که مطابق آن باید محکومیت داشته باشد.

وی تصریح کرد: اگر مجازات قانونی آدم ربایی مطابق ماده ۶۲۱ باشد و مجازات مطرح شده در ماده ۶۳۱ هم افزایش یافته و مانند ماده ۶۲۱ تلقی شود، با جرم انگاری آن از بحث اعمال مجرمانه به این شکل جلوگیری خواهد شد.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه اطلاع رسانی، فرهنگ سازی و ارتباط با مخاطب در این زمینه می‌تواند مبحث بسیار مهمی باشد، عنوان کرد: بسیاری از مردم و افرادی که مرتکب چنین جرمی می‌شوند در جریان این مجازات‌ها نیستند و علمی به آن ندارند.

سمامی در پایان گفت: اگر در برنامه‌های آموزشی و فرهنگ سازی مباحث مجازات جرم آدم ربایی عنوان شود، مطمئنا نقش پیشگیرانه و بازدارنده خواهد داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 14 =