کد خبر : 183445
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
-

کاشت و برداشت همزمان زعفران در مازندران

کاشت و برداشت همزمان زعفران در مازندران

به گزارش قائم آنلاین، همیشه کشت زعفران تنها به خطه خراسان خلاصه می‌شد اما مازندران با استعدادهای بالقوه‌ای که  اراضی کشاورزی آن دارد چند سالی است کشاورزان مازندرانی آستین همت را بالا زدند و شعار اقتصاد مقاومتی را در تولید زعفران  در این استان  جامه عمل پوشاندند و کشت آن را رونق دادند. کشت زعفران

به گزارش قائم آنلاین، همیشه کشت زعفران تنها به خطه خراسان خلاصه می‌شد اما مازندران با استعدادهای بالقوه‌ای که  اراضی کشاورزی آن دارد چند سالی است کشاورزان مازندرانی آستین همت را بالا زدند و شعار اقتصاد مقاومتی را در تولید زعفران  در این استان  جامه عمل پوشاندند و کشت آن را رونق دادند.

کشت زعفران یکی دیگر از محصولاتی در حوزه کشاورزی است که اشتغالزایی جدیدی را برای بهره‌برداران ایجاد کرد.

طبق آنالیزهای صورت گرفته از زعفران کشت شده در مناطق بالادست مازندران، بهترین نوع محصول از لحاظ رنگ و طعم در سبد کالای مصرف‌کنندگان قرار گرفت.

تغییر الگوی کشت از موضوعات مهمی است که بخش کشاورزی در دستور کار خود دارد و بر این اساس در مناطقی که حاصلخیزی خاک کمتر است کشت محصولاتی از قبیل زعفران در حال انجام است.

کارشناس جهاد کشاورزی مازندران در این زمینه در گفت‌و‌گو ، با بیان اینکه از شرقی‌ترین تا غربی‌ترین مناطق بالادست استان مازندران زعفران کشت می‌شود، گفت: در حال حاضر ۳۵ هکتار از مزارع بالادست استان کشت زعفران انجام شد.

محمد صادقی با بیان اینکه زمین‌های ارتفاعات بالادست که دارای بافت زراعی خاک کم و دارای خاک فقیری است، کشت زعفران بهترین گزینه است، ادامه داد:بافت زراعی که برای کشت زعفران نیاز است ۲۵ تا ۳۰ سانتی‌متر است که نیاز به منابع آبی هم نیست و بر این اساس هیچگونه آبیاری در زمان کاشت و برداشت ندارد.

وی اظهار کرد: کشت این محصول گران‌قیمت نیاز به آب زیادی ندارد و نقاط مختلف مازندران ظرفیت و استعداد کشت چنین محصولی را دارد و نتایج آزمایشگاهی بر روی این محصول در  استان  مازندران کیفیت آن را تأیید کرده و در ردیف زعفران‌های خوب رده‌ بندی شده است.

این کارشناس بخش کشاورزی اضافه کرد: کشت زعفران حتی در مساحت کم هم برای بهره‌بردار توجیه اقتصادی دارد و نیاز به دانش فنی بالایی هم نیست و اگر بهره‌بردار یکسال اقدام به کاشت این محصول کند هر ساله می‌تواند آن را برداشت کند.

صادقی بیان کرد: بیش از ۱۲ سال است کشت انبوه زعفران در مازندران در حال انجام است  و امسال تنها سالی است همزمان در بخش دودانگه ساری کاشت آن انجام و در غرب استان برداشت زعفران انجام شد.

وی ادامه داد: آسیب‌پذیری زعفران در برابر برف، تگرگ، خشکسالی صفر است .

به گزارش فارس؛ با توجه به استقبال کشاورزان  از کشت زعفران، می‌توان از این محصول به عنوان یک مزیت که صرفه اقتصادی مناسبی برای آنها دارد توجه کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

16 − چهارده =