کد خبر : 169849
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۵
-

علم؛ تکه‌ای گمشده از پازل مدیریت پسماند واحدهای صنعتی

علم؛ تکه‌ای گمشده از پازل مدیریت پسماند واحدهای صنعتی

به گزارش قائم آنلاین، مرتضی نخعی نژاد، در گفت‌وگو ، اظهار کرد: پسماندها یا زباله‌ها مانند فاضلاب‌ها یکی از عوامل آلاینده محیط زیست بوده و اگر به درستی مدیریت نشوند، می‌توانند اثرات زیانباری بر سلامت جانداران، آلودگی آب و خاک و حتی هوا و لذا آلودگی مواد غذایی، آب آشامیدنی و منابع طبیعی به خصوص

به گزارش قائم آنلاین، مرتضی نخعی نژاد، در گفت‌وگو ، اظهار کرد: پسماندها یا زباله‌ها مانند فاضلاب‌ها یکی از عوامل آلاینده محیط زیست بوده و اگر به درستی مدیریت نشوند، می‌توانند اثرات زیانباری بر سلامت جانداران، آلودگی آب و خاک و حتی هوا و لذا آلودگی مواد غذایی، آب آشامیدنی و منابع طبیعی به خصوص سواحل و جنگل‌ها شوند.

وی افزود: این پسماندها فقط پسماندها و زباله‌های شهری و روستایی که در خانه‌ها و اماکن اداری و تجاری تولید می‌شوند، نیستند بلکه پسماندهایی در بخش‌های صنعتی و تولیدی و پالایشگاه‌ها نیز تولید می‌شوند که اکثراً دارای انواع آلودگی‌های شیمیایی هستند که صاحبین و مالکین آن واحدها موظف هستند با کمک دانشگاه‌ها و متخصصان مانند فاضلاب که در تصفیه خانه‌ها تصفیه و رفع آلودگی می‌شوند، میزان آن‌ها کم، بعد بی خطر و عاری از آلودگی شده و سپس در اماکن مهندسی در دستگاه‌هایی مخصوص همین کار به نام پسماند سوزهای صنعتی استاندارد دفن یا سوزانده می‌شوند.

کارشناس مسئول پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی بیان کرد: برای جلوگیری از انتشار آلودگی‌ها، ایران از سال ۱۳۸۳ برای آن قانون تصویب کرده است و سازمان حفاظت محیط زیست و اداره محیط زیست استان‌ها با کمک سایر دستگاه‌های دولتی برای اجرای قانون برنامه ریزی و فعالیت می‌کنند.

نخعی نژاد با بیان اینکه برای اجرای هر قانونی حتماً نیاز است که همه مردم کمک کنند، افزود: در مورد قوانین محیط زیست که مظلومانه مورد هجوم انواع ساخت و سازها، راه‌ها و جاده‌ها و … قرار گرفته‌اند، موضوع از حساسیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: پسماندها یکی از این عوامل آلاینده اجتناب ناپذیر هستند چراکه انسان ها به دلیل افزایش جمعیت از سال‌های دور و گذشته به صنعت، کشاورزی، مسکن، سد، چوب دارو، غذاهای بسته بندی، کامپیوترها، دستگاه‌ها، مواد شیمیایی تولیدی و …نیازمند شده‌اند و نمی‌توانند بدون توسعه صنعت، کشاورزی و توسعه شهرها و روستاها زندگی راحتی داشته باشند، اما همزمان به اندازه کافی از منابع آب، خاک، جنگل، دریاها و سواحل و موجودات زنده آن‌ها مراقبت و حفاظت نکرده و به همین دلیل امروزه با مشکلات زیادی مواجه شده ا یم.

کارشناس مسئول پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در مورد وظایف و مسئولیت تولیدکنندگان انواع پسماندها (زباله‌های خانگی در شهرها و روستاها، پسماندهای پزشکی و درمانی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای حاصل از سموم و کودهای شیمیایی و..) قانون تصویب شده و دولت و دستگاه‌های ذیربط مسئول مدیریت آن‌ها هستند.

نخعی نژاد با تاکید بر مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست، افزود: امروزه معضل پسماندها و زباله‌ها در هیچ نقطه کشور در شان مردم نیست.

وی تصریح کرد: واحدهای تولیدی، خدماتی و یا صنعتی باید برای پسماندهای تولیدی در واحد خود از مشاورین حقوقی، فنی و متخصص استفاده کنند.

کارشناس مسئول پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه واحدهای تولیدی و صنعتی باید از روش‌های علمی استفاده کرده تا پسماند کمتری تولید کنند، افزود: این واحدها باید پسماندهای خطرناک و غیر خطرناک را تفکیک کرده و آن‌ها را به درستی نگهداری و انبار کنند تا آلاینده‌ای به محیط راه پیدا نکند.

نخعی نژاد ادامه داد: این واحدها باید پسماندها را بازیافت کرده و هر آنچه باقی ماند را با روش‌های دقیق علمی و با نظارت اداره کل محیط زیست استان دفع صحیح کنند.

وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی باید همواره محیط پیرامون خود را کنترل کنند که آلودگی‌های پسماند نشر نیابند، یادآور شد: این واحدها همواره باید از نظرات کارشناسی ادارات محیط زیست بهره ببرند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 + 7 =