کد خبر : 162055
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۰
-

نوسانات قیمتی بزرگ‌ترین چالش صنعت مرغداری

نوسانات قیمتی بزرگ‌ترین چالش صنعت مرغداری

به گزارش قائم آنلاین، عطاالله حسن‌زاده در گفت‌وگو ، در خصوص وضعیت حال حاضر بازار مرغ سخن گفت. وی با اشاره به فعالیت بیش از دو هزار و ۴۰۰ مرغداری در مازندران اظهار کرد: از این میزان تعداد یک هزار و ۹۵۰ واحد دارای پروانه بهره‌برداری و ۴۵۰ واحد نیز غیرمجاز هستند که در حال

به گزارش قائم آنلاین، عطاالله حسن‌زاده در گفت‌وگو ، در خصوص وضعیت حال حاضر بازار مرغ سخن گفت.

وی با اشاره به فعالیت بیش از دو هزار و ۴۰۰ مرغداری در مازندران اظهار کرد: از این میزان تعداد یک هزار و ۹۵۰ واحد دارای پروانه بهره‌برداری و ۴۵۰ واحد نیز غیرمجاز هستند که در حال طی مراحل اداری برای اخذ پروانه هستند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران افزود: به طور معمول، ۳۰ درصد ظرفیت در این بخش به دلایل گوناگون، بکار گیری نمی‌شوند.

این مسئول با بیان اینکه حجم تولید سالانه در کشور حدود ۳ میلیون تن است خاطرنشان کرد: در استان مازندران تقریبا در سال حدود ۳۰۰ هزار تن تولید داریم.

حسن‌زاده بیان کرد: بیشترین چالش‌هایی که در این صنعت با آن مواجه هستیم عدم استفاده کامل و مناسب از ظرفیت‌ها، عدم کشش بازار، نوسانات قیمت و عدم یا کاهش تقاضا است.

وی ادامه داد: نوسانات قیمت طی ماه‌های اخیر موجب شده است تا مرغدار در هر کیلو ۶۰۰ تا ۷۰۰ تومان متضرر شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران بیان کرد: قیمت تمام شده امروز مرغداری‌ها بر اساس اعلام وزارتخانه، ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است، ولی عملا از مرغدار با قیمت ۷ هزار و ۳۰۰ تومان خریداری می‌شود که این امر موجب زیان تقریبا ۸۰۰ تا ۹۰۰ تومانی مرغدار در هر کیلو مرغ می‌شود و وقتی این رقم را در میزان تولید یک مرغداری، ضرب کنید به یک عدد قابل توجهی دست پیدا می‌کنید که صنعت مرغداری ما را با رکود و عدم درآمدزایی تهدید می‌کند.

این مسئول متذکر شد: این چالش‌های امروز این صنعت موجب می‌شود تا تعدادی از مرغداران در پی زیان‌های مالی و عدم مقرون به صرفه بودن فعالیت از چرخه تولید خارج شوند و این امر پیامدهای گوناگونی را بدنبال خواهد داشت.

حسن‌زاده با بیان اینکه ما با مشکل کمبود در تولید یا عدم توانایی و نداشتن ظرفیت در تولید مورد نیاز استان مواجه نیستیم؛ گفت: سیاست‌های ارائه شده در این صنعت موجب می‌شود تا با عدم رغبت و نیز خروج برخی فعالان این صنعت از چرخه تولید، با کاهش عرضه از سوی مرغداری‌ها مواجه شویم در حالیکه ظرفیت موجود در استان یک ظرفیت مطلوب و ایده‌آلی است.

وی اضافه کرد: به طور نمونه مثلا در بازار شب عید، تمامی بنگاه‌های اقتصادی با تغییرات قیمت همراه هستند اما در بازار مرغ با چالش‌های قیمتی مواجه می‌شویم و این در حالی است که افزایش قیمت تمام شده در پی افزایش هزینه‌های این صنعت می‌طلبد که قیمت عرضه نیز افزایش پیدا کند و اینجا است که دولت باید با اعلام قیمت مناسب و خرید تولیدات مرغداری‌ها این صنعت را حمایت و بازار را مدیریت کند.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران مطرح کرد: ما می‌گوییم وقتی قیمت تمام شده مرغ ۸ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام می‌شود، تولیدات برای ذخیره سازی برود، اما این موضوع از سوی مدیران تمکین نمی‌شود و اینگونه می‌شود که از سوی مراجع قیمت فروش مرغ در بازار با دو هزار تومان زیر قیمت اعلام می‌شود و این چالش بزرگی است.

این مسئول گفت: آنچه را که در بالادست تعریف و به عنوان یک سیاست تعریف می‌شود باید در پی ریزی آن نیز دقت صورت گیرد و به آن پایبند باشند.

حسن‌زاده در پاسخ به این سوال که آیا صادرات صنعت مرغداری از مازندران به کشورهای همسایه و بازارهای خارجی صورت می‌گیرد یا خیر، اذعان کرد: در گذشته یک زمان به مدت دو سال صادرات از استان به کشورهای دیگر صورت می‌گرفت اما در حال حاضر به صورت رسمی، صادرات نداریم و گه گاه به صورت موردی، صادرات انجام می‌گیرد که مقدارش بسیار ناچیز است.

وی افزود: شیوع بیماری‌های مرغی به ویژه تب آنفولانزا و همچنین تنش‌های بازار، ترمز صادرات این صنعت را کشید و در حال حاضر صادرات این محصول به سایر کشورهای هدف، متوقف شده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مازندران اعلام کرد: در حال حاضر، مرغدار در حال ضرر است و باید دولت با ورود به این مقوله، مرغ را از مرغداری‌ها جمع کند تا هم مرغدار متضرر نشود و هم ذخیره‌ساری مناسبی برای بازار ماه‌های آینده داشته باشیم.

این مسئول اظهار کرد: ستاد تنظیم بازار باید در شرایط فعلی، قیمتی را اعلام کند تا مرغدار متضرر نشود و قیمت پیشنهادی مرغداران چه در سطح استانی و چه در سطح ملی، حداقل ۱۳ هزار تومان است.

حسن‌زاده در پایان با بیان اینکه دولت و ستاد تنظیم بازار باید نرخ عادلانه و منصفانه‌ای را اعلام کنند؛ گفت: در اعلام قیمت، سود مرغدار را لحاظ نمی‌کنند و در این چرخه از تولید تا مصرف، بیشترین زیان به مرغدار تحمیل می‌شود که باید فکری برای این موضوع از سوی مراجع ذی‌صلاح صورت گیرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =