کد خبر : 151030
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۰
-

استفاده از منابع در حد ظرفیت محیط زیست انجام شود

استفاده از منابع در حد ظرفیت محیط زیست انجام شود

به گزارش قائم آنلاین، همایش روز زمین پاک در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی بادله شهرستان میاندورود با شعار روز “حفاظت از گونه‌های زیستی، نه به زباله و پلاستیک” برگزار شد. محمودعلی رکنی معاون حفاظت محیط زیست مازندران در این مراسم با بیان اینکه ‌محیط زیست پویا جایی است که حیات و استانداردهای خاص

به گزارش قائم آنلاین، همایش روز زمین پاک در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی بادله شهرستان میاندورود با شعار روز “حفاظت از گونه‌های زیستی، نه به زباله و پلاستیک” برگزار شد.

محمودعلی رکنی معاون حفاظت محیط زیست مازندران در این مراسم با بیان اینکه ‌محیط زیست پویا جایی است که حیات و استانداردهای خاص خودش را دارد و در صورتی که شرایط متعارف خودش را داشته باشد می‌تواند به نشاط ادامه دهد، اظهار کرد: اگر چنانچه دخل و تصرف اتفاق بیفتد از حالت پویایی خارج می‌شو‌د.

رکنی با بیان اینکه حفاظت از گونه‌های زیستی مهم است، افزود: چنانچه هر کدام از مؤلفه‌های زیست‌محیطی از صحنه حیات حذف شوند شوک بیولوژیکی در طبیعت اتفاق میفتد و تأثیر بدی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه همدلی و همکاری مقوله بسیار مهمی است و آموزش به دانش‌آموزان تأثیرات خوبی دارد و ارزشمند است، خاطرنشان کرد: با استفاده از اندیشه مناسب و خلاقیت می‌توانیم همدلی ایجاد کرده و خدمات گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف شاهد باشیم.

وی بیان کرد: در برخورد با سیل اگر گونه‌های جنگلی و پوشش گیاهی را حذف کنیم یعنی فرصت جذب آب را از خاک گرفته و مانع تقویت سفره‌های زیرزمینی و هدایت آب به مسیر پایین دست و رودخانه می‌شویم، هر جا استفاده غیرمنطقی و مدیریت غیر اصولی داشتیم، تخریب و آلودگی به‌وجود آمد، استفاده از منابع در حد ظرفیت مناسب محیط زیست باید صورت گیرد.

رکنی یکی از چالش‌هایی که باعث افت کیفیت محیط زیست می‌شود را پسماند زباله دانست و گفت: اگر تفکیک از مبدأ و آموزش صورت بگیرد مدیریت بهینه خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه زباله شامل دو بخش فسادپذیر و خشک است، تصریح کرد: بخش خشک به صنایع تبدیلی رفته و تغییر ماهیت می‌دهد و به‌عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و زباله‌تر به بخش کمپوست می‌رود.

رکنی افزود: فاضلاب‌ها محصول زندگی ما و عامل دیگری برای تخریب و آلوده شدن زمین هستند و سرانه تولید فاضلاب هر فرد در استان روزانه ۱۹۰ لیتر است که اگر در جمعیت استان ضرب شود حجم وسیعی از فاضلاب به وجود می‌آید، که اگر تصفیه و بازچرخانی شود هر چند که برای آب شرب مورد استفاده قرار نمی‌گیرد ولی برای سایر مصارف استفاده خواهد شد که از جهت اقتصادی و زیست محیطی به نفع ما است.

وی با بیان اینکه متوسط تصفیه فاضلاب‌ها در استان ۱۲درصد و در کشور ۴۸ درصد است، بیان کرد: هر یک لیتر فاضلاب پنج تا ۲۰ لیتر آب را آلوده می‌کند و اگر این فاضلاب صنعتی یا شیمیایی باشد مقدار آلودگی بیشتر است.

معاون حفاظت محیط زیست مازندران با تاکید بر اینکه منطقه دشت‌ناز در حوزه شهرستان میاندورود از جهت حفاظت گونه‌های زیستی حائز اهمیت است، اظهار کرد: در حال حاضر گونه گوزن زرد به‌دنیا آمده که از گنجینه‌های ژنتیکی است و نباید منقرض شود و در حال تکثیر است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − یازده =