کد خبر : 145773
تاریخ انتشار : شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۵
-

۹۰ درصد آب‌بندان‌های جویبار آبگیری شدند

۹۰ درصد آب‌بندان‌های جویبار آبگیری شدند

به گزارش قائم آنلاین، علی شعبانی در جلسه مدیریت منابع آب شهرستان جویبار میزان بارندگی را در سال جاری مناسب دانست و نیاز آب کشاورزی این شهرستان را ۱۱۵ میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: با توجه به میزان بارندگی مناسب در سال جاری اما با توجه به اینکه شهرستان جویبار در شرایط خاص جغرافیایی

به گزارش قائم آنلاین، علی شعبانی در جلسه مدیریت منابع آب شهرستان جویبار میزان بارندگی را در سال جاری مناسب دانست و نیاز آب کشاورزی این شهرستان را ۱۱۵ میلیون مترمکعب اعلام و بیان کرد: با توجه به میزان بارندگی مناسب در سال جاری اما با توجه به اینکه شهرستان جویبار در شرایط خاص جغرافیایی قرار دارد باید اقدامات لازم را برای آب کشاورزی در سال زراعی آینده انجام شود.

وی با بیان اینکه سه هزار و ۵۵۰ هکتار از اراضی شالیزاری جویبار آب تخت اولیه شدند اظهار کرد: ۸۵۰۰ هکتار از شالیزارهای شهرستان شخم و شیار، ۱۵۶۰ هکتار خزانه گیری، ۳۳ هکتار تاکنون بذرپاشی شدند.

رئیس جهاد کشاورزی جویبار از فعالیت ۱۰ مرکز نشا در شهرستان جویبار خبر داد و گفت: این ۱۰ بانک نشا بیش از ۵۰ درصد اراضی شالیزاری را پوشش می‌دهند.

شعبانی تصریح کرد: برای سال زراعی جدید ۵۰ تن بذر اصلاح شده ارقام پرمحصول و محلی بین کشاورزان توزیع شد.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۹۰ درصد آب‌بندان‌های جویبار آبگیری شدند گفت: عملیات احداث آب‌بندان ۷ هکتاری رنگریزمحله و ۲۲ هکتاری ایزدخیل شروع شده و تاکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

رئیس جهاد کشاورزی جویبار به استفاده بهینه آب کشاورزی اشاره بیان کرد: برای جلوگیری از هدر رفت آب، کانال‌های انتقال آب بتنی می‌شود که تا بحال ۳۱۸ متر در شورکا تکمیل، ۲۱۹۰متر در کوکنده، ۱۸۵۶ متر در لاریم و ۱۳۰۱متر در پهناب با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام هستند که در اردیبهشت ماه سال آینده تکمیل می‌شوند.

هادی نیک‌اختر مدیر آب منطقه‌ای شهرستان‌های قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی این جلسه با بیان اینکه ۳۰ درصد منابع آب در زمان شخم و شیار اراضی شالیزاری مصرف می‌شود گفت: آمارهای ارائه شده در آماده‌سازی زمین‌های اراضی شالیزاری در شهرستان جویبار رضایت‌بخش نیست که می‌بایستی تمامی ۱۰ هزار هکتار اراضی این شهرستان از آب‌های به‌هنگام و زمستانه برای شخم و شیار انجام شود.

وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی پایین دستی جویبار به کشت کلزا اختصاص یافته است اظهار کرد: باید در این اراضی با توجه به بحران کمبود آب کشت‌های جایگزین انجام شود و آب سد البرز برای افزایش سطح کشت دیگر اراضی اختصاص یابد.

مدیر آب منطقه‌ای شهرستان‌های قائمشهر، جویبار، سیمرغ، سوادکوه و سوادکوه شمالی با بیان اینکه از ۱۱۵ میلیون مترمکعب نیاز آب، حدود ۶۲ میلیون مترمکعب آب در آب‌بندان‌های شهرستان جویبار ذخیره‌سازی شده است افزود: بحران کمبود آب در کشور و استان مازندران بسیار جدی است و این استان جز ۸ استانی است که در شرایط بحرانی کمبود آب است.

نیک اختر بیان کرد: ۲۵ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز کشاورزی شهرستان جویبار از سد شهید رجایی تأمین می‌شود که با توجه به ذخیره کم آب انجام شده پشت این سد این اقدام در سال زراعی جدید امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد سد البرز آبگیری شده است گفت: برای انتقال آب رودخانه سیاهرود از طریق کانال از سد البرز به اراضی شالیزاری جویبار مشکلی نداریم.

محمد حسین فقیه بخشدار گیلخواران با بیان اینکه در نظام مدیریت باید برنامه محور بود و برای رفع تهدیدات برنامه داشت اظهار کرد: در بعضی روستاهای ما در بخش گیلخواران همیشه مشکل کمبود آب دارند ولی برای حل این مشکل چه کردیم؟

وی خاطرنشان کرد: باید نقاط بحرانی در مرکز برنامه‌ریزی مدیران باشد و اقدامات تسکینی راه حل مشکلات مناطق بحرانی نیست.

بخشدار گیلخواران تصریح کرد: احداث آب‌بندان، لایروبی آب‌بندان، برق‌دار کردن چاه‌ها و انتقال آب سد البرز به این منطقه ازجمله راه حل مشکل کم‌آبی در مناطق بحرانی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شش − 4 =