کد خبر : 102270
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۰
-

امسال نیازی به واردات گندم نداریم

امسال نیازی به واردات گندم نداریم

به گزارش قائم آنلاین، یزدان سیف در یک نشست خبری گفت: علیرغم کاهش ۲۶ درصدی بارندگی‌ها در سال زراعی آبی گذشته ولی میزان تولید به این اندازه کاهش نیافته است که این نشان از فضل پروردگار وتلاش تمام فعالان بخش کشاورزی در راستای امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات این مواد است. وی درادامه

به گزارش قائم آنلاین، یزدان سیف در یک نشست خبری گفت: علیرغم کاهش ۲۶ درصدی بارندگی‌ها در سال زراعی آبی گذشته ولی میزان تولید به این اندازه کاهش نیافته است که این نشان از فضل پروردگار وتلاش تمام فعالان بخش کشاورزی در راستای امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات این مواد است.

وی درادامه با‌اشاره به آخرین آمار خرید تضمینی گندم گفت: تا به امروز ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان تحویل گرفتیم که ۴ میلیون و ۶۲۳ هزار تن آن امکان ثبت در سامانه را پیدا کرده‌ و بر همین اساس نیز۳۴ هزار میلیارد ریال از مطالبات گندم کاران پرداخت شده و۳۱هزار میلیارد تومان از مطالبات نیز باقی مانده است..

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران به این نکته‌اشاره کرد که کشاورزانی که تا ۱۴ تیر ماه گندم‌شان را تحویل مراکز خرید داده‌اند عملا ۵۰ درصد پول خود را دریافت کرده‌اند و آنهایی که تا ۲۲ اردیبهشت ماه گندم را تحویل داده‌اند ۱۰۰درصد بهای گندمشان را دریافت کرده‌اند.
سیف در مورد کشت دانه‌های روغنی نیز گفت: تا به امروز نزدیک به ۲۹۰ هزار تن انواع دانه‌های روغنی از جمله کلزا، آفتابگردان و گلرنگ را تحویل گرفتیم که نسبت به سال گذشته نزدیک به ۷۱ درصد رشد داشته است.

وی در مورد پرداخت پول به کلزا کاران هم گفت: نزدیک به ۸ هزار میلیارد ریال در حوزه دانه‌های روغنی به کلزاکاران پرداخت شده و کشاورزانی که تا ۴ تیر ماه کلزا را به شرکت‌های غله و خدمات بازرگانی تحویل داده‌اند و اطلاعات‌شان در سامانه ثبت شده ۵۰ درصد پول‌شان را دریافت کردند و کشاورزانی که آخرین تحویل‌شان ۲۲ خرداد بوده به طور کامل پول خود را دریافت کردند و می‌توان گفت تا پایان همین هفته همه کلزاکاران در سراسر کشور حداقل ۵۰ درصد پول خود را دریافت می‌کنند و مابقی وجوهشان را حداکثر تا یک ماه آینده دریافت می‌کنند.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین در مورد خرید تضمینی چغندر قند و کشت آن گفت: حدود ۸۱۷ هزار تن چغندری که کشت پائیزه شده توسط کشاورزان تحویل کارخانجات فرآوری چغندرقند شده که از این میزان۸۴ هزار تن شکر استحصال شده است همچنین به دلیل کشت چغندری دو کارخانه فسا و دزفول که از گردونه تولید خارج شده بودند، به چرخه تولید آمدند.

وی همچنین از ساخت سیلوهای به ظرفیت نیم میلیون تن در سال جدید زراعی خبر داد و گفت:‌ بالغ بر ۳۰۰ هزار تن از سیلوها مربوط به بخش خصوصی است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران همچنین از ورود کشور به بازار بین‌المللی آرد خبر داد و گفت: در سه ماهه اول سال ۹۷ بدون حمایت دولت ۶۲ هزار تن آرد به کشورهای همسایه صادر شده که ۵ هزار نفر‌اشتغال‌زایی در زمینه آرد صادراتی ایجاد شده است.
وی به افزایش کیفیت گندم در کشور هم‌اشاره‌ای کرد و گفت:امسال میزان پروتئین گندم تولید داخل نیم درصد افزایش داشته و دلیل آن افزایش بارندگی و کاهش سن‌زدگی گندم است.

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با این پیش‌بینی که امسال بین ۹میلیون و ۲۰۰هزار تا ۱۰ میلیون تن گندم در کشور تولید شود افزود: کل نیاز مصرفی ما ۱۱ میلیون تن است که با توجه به ذخایری که داریم امسال نیازی به واردات گندم نداریم.
سیف همچنین در مورد ممنوعیت صادرات گندم گفت: استراتژی ما صادرات گندم نبوده و نیست بلکه بیشتر به دنبال صادرات محصولات ماحصل از گندم هستیم که سال گذشته نیز ۵۹۰ هزار تن گندمی که تبدیل به محصول شده را صادر کردیم و تنها صادرات آرد ناشی از گندم تولید داخل ممنوع شده و صادرات آرد ماحصل از واردات موقت گندم مشکلی ندارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

11 + 9 =