کد خبر : 99353
تاریخ انتشار : جمعه ۱ تیر ۱۳۹۷ - ۹:۱۵
-

خودکفایی با برداشت بیش از ۱۰ میلیون تن گندم در کشور

خودکفایی با برداشت بیش از ۱۰ میلیون تن گندم در کشور

به گزارش قائم آنلاین، عباس کشاورز در در بازدید از مزارع گندم و نخود هشترود که توسط ایکاردا و مرکز تحقیقات دیم کشور کاشته شده است، اظهار داشت: جشن خودکفایی گندم امسال نیز به همت کشاورزان، محققان و کارشناسان به‌صورت مستمر حل شده و شاهد این جشن خواهیم بود و به هیچ وجه به فکر

به گزارش قائم آنلاین، عباس کشاورز در در بازدید از مزارع گندم و نخود هشترود که توسط ایکاردا و مرکز تحقیقات دیم کشور کاشته شده است، اظهار داشت: جشن خودکفایی گندم امسال نیز به همت کشاورزان، محققان و کارشناسان به‌صورت مستمر حل شده و شاهد این جشن خواهیم بود و به هیچ وجه به فکر واردات گندم نیستیم.

وی قیمت خرید گندم از کشاورزان را طبق مصوبه دولت ۱۳ هزار ریال اعلام کرد و افزود: پیشنهاد وزارت جهادکشاورزی ۱۴ هزار و ۲۰۰ ریال بود که مورد تایید قرار نگرفت.

کشاورز با بیان اینکه از این قیمت ما راضی نیستیم و نگران هم هستیم، گفت: بخاطر تولیدات علوفه‌ای جایگزین گندم، ذرت و جو بالا رفته و نگرانی وجود دارد که بخش تولیدی قسمتی از گندم خوراک دام شود.

وی گفت: همه محصولات و فعالان اقتصادی اعم از کارگران و کارمندان هزینه‌هایشان بالا رفته و دولت باید افزایش قیمت و دستمزد را تدارک ببیند.

۵۰ درصد زمین‌های کشاورزی دیم است

کشاورز با بیان اینکه ۵۰ درصد زمین‌های کشاورزی دیم است گفت: روش کشت مستقیم و کشاورزی حفاظتی راه جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش بهره‌وری است.

عبدالعزیز نیان، هماهنگ‌کننده پروژه تامین امنیت غذایی ایران ایکاردا نیز در بازدید از مزرعه پلاتفرم پروژه تامین امنیت غذایی ایران ایکاردا در هشترود و از مزارع شهر نظرکهریزی نیز گفت: پروژه امنیت غذایی ایران هدفش افزایش تولیدات نیست بلکه تنوع محصولی و افزایش سطح زندگی کشاورزان است.

نیان با بیان اینکه کشاورزی پایدار مستلزم تنوع محصولات و تنوع درآمد برای کشاورزان است، افزود: اگر ما بخواهیم تولیدات پایدار را داشته باشیم باید توجه ویژه به تنوع تولید محصولات کشاورزی داشته باشیم.

هماهنگ‌کننده پروژه تامین امنیت غذایی ایران ایکاردا در ایران استفاده از ارقام متناسب با شرایط اقلیمی، رعایت تناوب، و افزایش سرمایه‌گذاری، ترویج دستاوردهای این پروژه از مزیت های اجرای پروژه تامین امنیت غذایی ایران ایکاردا دانست.

نیان اجرای این پلات‌فرمها را نوعی تجارت دانست که باتقویت زنجیره ارزشی سهامداران بخش کشاورزی و کشاورزان دیم زمینه تجارت را فراهم می سازد.

ایکاردا (ICARDA) سازمان تحقیقات بین المللی در مناطق خشک در شهر حلب سوریه مستقر است و طرح های تحقیقاتی این سازمان در کشورهای آسیای میانه از جمله ترکیه، ایران، افغانستان، سوریه و کشورهای عربی مورد تطبیق قرار گرفته است.

۵۴ رقم جدید اصلاح شده معرفی شده است

صابر گلکاری رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور هم در این بازدید گفت: تاکنون ۵۴ رقم جدید اصلاح شده معرفی شده که ۳۳ رقم مربوط به غلات،  ۱۲ بذر حبوبات و ۱۰ رقم دانه‌های روغنی و گیاهان علوفه‌ای تولید شده است.

وی توسعه کشاورزی حفاظتی را مهم‌ترین وظیفه دیم‌کاران و آبی‌کاران دانست.

گلکاری با بیان اینکه امسال نزدیک به ۳ میلیون هکتار از دیم‌زارهای کشور با ارقام این موسسه زیر کشت می‌رود، افزود: ارقام معرفی شده توسط محققان این موسسه، تولید را در دیم‌زارها تا ۲۵ درصد افزایش می‌دهد.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: در طول یک سال گذشته، هشت رقم بذر اصلاح شده جدید توسط این موسسه شامل رقم‌های آسمان، پراو و ایوان در بخش گندم نان، ذهاب و ساورز در بخش گندم دروم، رقم جو بهدان، نخود آنا و عدس سپهر بوده که با تلاش محققان این موسسه تولید و در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

وی با بیان اینکه طرح انتقال یافته‌های تحقیقاتی موسسه تحقیقات دیم در ۵۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور اجرایی می‌شود، خاطرنشان کرد: سال‌های گذشته موسسه تحقیقات کشاورزی دیم در واگذاری ارقام دیم در کشور پیشرو بوده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده − 6 =