کد خبر : 79394
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۰
-

اقدامات اروپا در صورت خروج آمریکا از برجام

اقدامات اروپا در صورت خروج آمریکا از برجام

به گزارش قائم آنلاین، دانلد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی مدت زمانی که بر صندلی ریاست کاخ سفید تکیه زده است، همواره درباره خروج از برجام و یا تغییر آن به نفع آمریکا سخن گفته است. موضوعی که این احتمال را به‌وجود آورده که این کشور از برجام خارج شود. هر چند که در این

به گزارش قائم آنلاین، دانلد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا طی مدت زمانی که بر صندلی ریاست کاخ سفید تکیه زده است، همواره درباره خروج از برجام و یا تغییر آن به نفع آمریکا سخن گفته است. موضوعی که این احتمال را به‌وجود آورده که این کشور از برجام خارج شود. هر چند که در این مدت برجام جزو کارویژه های کنگره آمریکا بوده است و کنگره سعی کرده با اعمال تحریم‌های موازی این توافق هسته‌ای را خنثی و بی‌خاصیت کند.

در همین رابطه، یک مقام ارشد اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گفته در صورت خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، این اتحادیه مقرراتی را برای محافظت از شرکت‌هایش که در حال تجارت در ایران هستند وضع خواهد کرد.

کشورهای اروپایی بعد از حصول توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به دنبال افزایش روابط تجاری با ایران بوده‌اند.

در این زمینه بیشتر بخوانید:

تاکید دولت جدید آلمان بر اجرای برجام

هشدار لاوروف درباره تبعات بر هم خوردن برجام

سرمایه‌گذاری پسابرجام در حد انتظارات نیست

اما «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۲ دی‌ماه هشدار داد در صورتی که فرانسه، آلمان و انگلیس توافق هسته‌ای ایران را مطابق میل او اصلاح نکنند او آمریکا را از این توافق خارج خواهد کرد.

با آنکه کشورهای اروپایی بارها اعلام کرده‌اند حتی در صورت خروج آمریکا از برجام مصمم به ماندن در توافق هستند، لازم است آنها روش‌هایی برای کاستن از تبعات تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های در حال تجارت با ایران پیدا کنند.

«دنیس چایبی»، رئیس کارگروه ایران در سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت یکی از گزینه‌های پیش روی بروکسل احیای «مقررات مسدودساز» (مقررات مقابله‌ای) خود در برابر تحریم‌های آمریکا خواهد بود که اولین بار در سال ۱۹۹۶ وضع شد.

«چایبی» در همایشی در پاریس گفت: «ما در حال بررسی برخی گزینه‌های احتمالی هستیم. انجام این کار به لحاظ حقوقی چندان پیچیده نیست، زیرا ابزارهای حقوقی برای آن موجود هستند.»«مقررات مسدودساز» (یا مقررات مقابله‌ای) اولین بار در سال ۱۹۶ برای محافظت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برابر اجبار به تبعیت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و کوبا وضع شد.

در آن زمان، استفاده اروپا از این مقررات در کنار تهدید به طرح شکایت علیه آمریکا در سازمان جهانی تجارت سبب شد که شرکت‌های اروپایی بتوانند یک دهه تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نادیده بگیرند.

این قوانین هنوز وجود دارند، ولی با توجه به همراهی اروپا با تحریم‌های آمریکا علیه ایران از سال ۲۰۰۶ به این سو، فعلاً اجرایی نمی‌شوند.

«چایبی» گفت: «این مقررات را می‌توان احیا کرد یا بار دیگر بازگرداند، اما این کار تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که آشکار شود آمریکا تحریم‌های با آثار فرامرزی را بازگردانده و آنها را اجرا می‌کند.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

یک × سه =