کد خبر : 42628
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۰
-

میانمار به سوی سوریه‌ای شدن پیش می‌رود

میانمار به سوی سوریه‌ای شدن پیش می‌رود

به گزارش قائم آنلاین،امجد حسین فعال بنگلادشی در گفت‌وگوی تلفنی برخی مسائل پیرامون بحران کنونی در میانمار را تشریح کرد و درباره «سوریایی» شدن این کشور هشدار داد. امجد ساکن استان چیتاگنگ (chittagong) در شرق بنگلادش است. او می‌گوید از سال ۲۰۱۲ به طور جدی درباره مسلمانان میانمار و داستان غم‌انگیز آنان کار فرهنگی می‌کند و

به گزارش قائم آنلاین،امجد حسین فعال بنگلادشی در گفت‌وگوی تلفنی برخی مسائل پیرامون بحران کنونی در میانمار را تشریح کرد و درباره «سوریایی» شدن این کشور هشدار داد.

امجد ساکن استان چیتاگنگ (chittagong) در شرق بنگلادش است. او می‌گوید از سال ۲۰۱۲ به طور جدی درباره مسلمانان میانمار و داستان غم‌انگیز آنان کار فرهنگی می‌کند و در این باره مستند «سرزمین مادری» را نیز تدوین کرده است.

«امجد حسین» با بیان اینکه روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته در مرز شاهد ورود آوارگان بوده، گفت: تا کنون تقریبا ۴۰۰ هزار نفر وارد بنگلادش شده‌اند اما آمار رسمی فقط از ورود ۱۹۰ هزار نفر صحبت می‌کند و فقط ۱۰ درصد کسانی که پناهنده می‌شوند، جزء آمار محسوب می‌شوند.

اوضاع بد آوارگان در مرز بنگلادش

او درباره وضعیت آوارگان گفت: کسانی که خود را به مرز بنگلادش می‌رسانند در وضعیت بسیار بدی هستند، آن‌ها یک هفته پیاده روی دشوار می‌کنند و در حالیکه حداقل سه روز است چیزی نخورده‌اند به مرز می‌رسند و باید در آن‌جا منتظر اجازه عبور باشند.

امجد توضیح داد که در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه ۱۰۰ هزار نفر را پشت مرز بنگلادش مشاهده کرده که منتظر صدور اجازه ورود بودند و در حال حاضر در شرایط بسیار بدی به سر می‌برند و گاهی ۱۰۰ نفر مجبور هستند در یک مکان بسیار کوچک بخوابند و معمولا غذایی برای خوردن ندارند.

امجد حسین رفتار مأموران بنگلادشی را خوب توصیف کرد و گفت که آن‌ها هیچ سلاحی در دست ندارند و مشکلی تا کنون میان آوارگان و مأموران مرزی بنگلادش به وجود نیامده است.

این فعال بنگلادشی در ادامه تأکید کرد که تا کنون هیچ کمکی از سوی نهادهای دولتی و غیر دولتی بنگلادشی یا خارجی به آوارگان نشده است و فقط روز پنج‌شنبه همسر رئیس‌جمهور ترکیه به بنگلادش آمد.

مذهب مسلمانان روهینگیا، حنفی است

امجد حسین در بخش بعدی صحبت‌های خود، گفت که مذهب مسلمانان میانماری اهل سنت حنفی است و با افزایش اقدامات خشونت‌بار علیه مسلمانان، گروههای تندرو و به اصطلاح جهادی نیز در حال شکل‌گیری و رشد هستند.

جای پای عربستان در میانمار

امجد از «ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان» (ARSA) یاد کرد و درباره رهبر این گروه گفت: رهبر این گروه به نام «عطاءالله» از یک پدر روهینگیایی است که ۴۰ سال پیش به پاکستان مهارجت کرد و عطاءالله در کراچی (پاکستان) به دنیا آمد. او در عربستان سعودی به مدرسه رفته است و مسائل نظامی را در افغانستان آموزش دیده است.

این فعال بنگلادشی در ادامه گفت: در حال حاضر از عربستان، پاکستان، مالزی و کراچی به گروه «ارتش آزادیبخش روهینگیای آراکان» کمک مالی می‌شود.

هشدار درباره سوریه‌ای شدن میانمار

امجد حسین معتقد است که وضعیت در میانمار به سوی سوریه‌ای شدن پیش می‌رود و در حالی‌که نشانه‌های فروکش کردن بحران سوریه و عراق خود را نشان داده، گویی کشورهای قدرتمند و رژیم صهیونیستی خواهان انتقال بحران به میانمار هستند  و این امکان دارد که القاعده و داعش در این منطقه ظهور کنند. از سوی دیگر اسرائیل به دولت میانمار کمک تسلیحاتی می‌کند.

وی به مسأله نفت و گاز اشاره کرد و با بیان اینکه در منطقه آراکان نفت و گاز پیدا شده است، این مسأله را در اتفاقات اخیر بی اثر ندانست.

او همچنین از نگرانی مقامات بنگلادشی گفت و اینکه آن‌ها نگران ادعای ارضی از سوی آوارگان در سال‌های آتی هستند. او گفت که دولت نه می‌تواند مانع از ورود آن‌ها شود و نه می‌تواند نگرانی خود را از ورود یک میلیون آواره به داخل کشور بنگلادش پنهان سازد.

حجت الاسلام امجد حسین در پایان تصاویری که در ادامه می‌آید را نشان می‌دهد و می‌گوید که خود او در مناطق مرزی از آوارگان میانماری گرفته است.

آوارگان روهینگیا در مرز بنگلادش

آوارگان روهینگیا در مرز بنگلادش

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده + یک =