کد خبر : 314035
تاریخ انتشار : دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۰
-

«روایت حبیب» سفیر وحدت و همدلی

«روایت حبیب» سفیر وحدت و همدلی

نشست خبری دومین کاروان فرهنگ، هنری «روایت حبیب» برگزار شد.

به گزارش عصرقائم، به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، در این نشست که صبح امروز (دوشنبه، هفتم آذرماه) در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد، علی فروزانفر درباره سیاست‌های حوزه هنری در برگزاری این رویداد هنری گفت: بزرگداشت یاد و نام شهید حاج قاسم سلیمانی یک فرض انقلابی و یک فرض شرعی برای هر ایرانی است و حوزه هنری وظیفه خود می‌داند که به صورت جدی و ثابت برنامه‌ای تحت عنوان سردار سلیمانی برگزار کند.

او افزود:امسال در سومین سالگرد سردار شهید قاسم سلیمانی، دومین کاروان فرهنگی هنری روایت حبیب را در ۱۰ استان برپا خواهیم کرد و این در حالی است که حوزه هنری بزرگداشت حاج قاسم را حصر به دی ماه و ایام سالگرد او نمی‌داند و سعی دارد ذکر حاج قاسم، ساری و جاری کردن مرام و شیوه زیست و شهادت و مرام هنری شهید را در طول سال احیا کند.

معاون هنری حوزه هنری بیان کرد: با توجه به اینکه توجه ما در ایام سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی متمرکزتر می‌شود و یاد وی در این روزها مضاعف است، برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای انجام شده که از ۱ ماه قبل از سالگرد این شهید بزرگوار، رویدادهای فرهنگی هنری آغاز شود و در ایستگاه آخر یعنی کرمان به مقصد برسد.

هدف گذاری کاروان روایت حبیب در ۱۰ استان

فروزانفر در ادامه، درباره کاروان روایت حبیب، گفت: روایت حبیب هدف‌گذاری خود را در ۱۰ استان کشور گذاشته و توسط بدنه‌ای از هنرمندان در حوزه نمایش، پرده‌خوانی، عکس، تصویرسازی( هنرهای تجسمی به صورت عام) نقد کتاب، سرود، موسیقی و با محوریت شب خاطره برگزار خواهد شد.

او تاکید کرد: همانطور که سال گذشته کاروان روایت حبیب با مشارکت مکتب حاج قاسم سلیمانی برگزار شد امسال هم با همراهی این مکتب به ارائه برنامه خواهد پرداخت.

فروزانفر خصوصیت متفاوت این کاروان هنری نسبت به دیگر رویدادها را حضور هنرمندان و اجرای برنامه‌های هنری در میان بدنه مردم معرفی کرد و گفت: این برنامه‌ها در امامزاده‌ها و میدانها که محل تجمع و تردد عموم افراد محسوب می‌شود، برگزار خواهد شد.

حرکت کاروان از ۱۱ آذرماه

سیدمهدی ابطحی نیز در این نشست خبری گفت: دومین رویداد ملی کاروان روایت حبیب با هدف تبیین شاخص‌های مکتب شهید در قالب هنر و توزیع هدفمند محصولات حوزه هنری برای اقشار مختلف مردم کار خود را از ۱۱ آذرماه در حرم امام رضا (ع) آغاز می‌کند و اختتامیه آن ۱۳ دی ماه در کنار مزار حاج قاسم در کرمان برگزار خواهد شد.

وی افزود: امسال هم مثل سال گذشته کاروان میهمان ۱۰ استان خواهد بود و مخاطبان امسال ما در مجموع به سه ۳ گروه عمده تقسیم شده‌اند؛ دسته اول توده مردم با محوریت خانواده‌ها هستند. دسته دوم را مردم در مناطق کمتر برخوردار هر استان تشکیل می‌دهند و دسته سوم شامل هنرمندان و فرهیختگان هر استان می‌شود. البته امسال مخاطب خاص ما کودکان و نوجوانان هستند و ما برنامه‌های زیادی برای این گروه سنی داریم.

دبیر کاروان روایت حبیب با اشاره به این‌که مقاصد کاروان در خراسان رضوی، خراسان شمالی، مازندران، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، خوزستان، کیش، فارس، یزد و کرمان خواهد بود اظهار کرد: هدف از انتخاب این استان‌ها پراکندگی استان‌ها در جغرافیای ایران، تنوع اقلیم، زیست بوم، زبان و ارتباطی که هر یک از استان‌ها با مکتب این شهید داشتند، بوده است.

«روایت حبیب» سفیر وحدت و همدلی

او در سخنانش به این نکته اشاره کرد که کاروان روایت حبیب در هر استان سه روز به اجرای برنامه خواهد پرداخت و « سفیر روایت» به عنوان مجموعه‌ای سیار در مناطق محروم استان‌ها مستقر می‌شود و گروه‌های هنری در هر استان در این مجموعه سیار مستقر می‌شوند.

برگزاری دو محفل ادبی

ابطحی ادامه داد: ما در این رویداد فرهنگی، هنری دو محفل ادبی و هنری برگزار می‌کنیم که یکی از آنها نقد کتاب با عنوان «پاورقی» است. در این برنامه آثار مکتوب با موضوع سردار سلیمانی که در حوزه هنری تدوین و چاپ شده با حضور اساتید و ادیبان حوزه هنری نقد و بررسی می‌شود. دیگری محفل ادبی در حوزه هنرهای تجسمی است که فراخور هر استان برنامه آن متنوع است و با حضور اساتید هنرهای تجسمی و هنرمندان استانی برگزار می‌شود. همچنین مجموعه نمایشگاه سیار که شامل ۱۰۰ اثر می‌شود، آثاری برای تمام گروه‌های سنی به بازدیدکنندگان ارائه خواهد کرد. برای مخاطب خاص یعنی گروه کودک و نوجوان هم برنامه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» را به همت دوستان حوزه هنری کودک و نوجوان خواهیم داشت و برنامه پایانی برگزاری ویژه برنامه «شب خاطره» است.

دبیر کاروان روایت حبیب در بخشی دیگر از سخنانش گفت: با توجه به بحث اصلی که ما در سال‌های گذشته در حوزه اهمیت تاریخ شفاهی و ادبیات دفاع مقدس و به نوعی جنگ روایت‌ها داشتیم، این برنامه سعی دارد روایت‌هایی مستند از سردار قاسم سلیمانی با نگاه بومی در هر استان داشته باشد. برنامه شب خاطره یک برنامه ترکیبی است و تمام واحدهای حوزه هنری در آن ایفای نقش می‌کنند و محوریت اصلی آن خاطره گویی، ادبیات پایداری، روایت خاطرات و تاریخ شفاهی خواهد بود.

روایت حبیب رویدادی صرفا مناسبتی نیست

در بخش پرسش و پاسخ این نشست، ابطحی درباره آثار هنرهای تجسمی خطاب به خبرنگاران گفت: فعالیت‌هایی که ما سال گذشته و امسال داریم با مشارکت بنیاد شهید سلیمانی بوده و شاید دلیل مشارکت، مستند بودن آثاری باشد که به دست ما می‌رسد. این برنامه رویدادی صرفا مناسبتی نیست و ۱۰۰ اثر شامل عکس و کارهای ترکیبی که هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی طی یکسال گذشته در قالب نمایشگاه‌ها و فراخوان‌هایی که منتشر شده ارائه کرده‌اند. بخشی از این آثار شامل آثاری است که ویژه این کاروان تولید شده است.

فروزانفر نیز در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر بازخوردهای نخستین کاروان روایت حبیب، گفت: دسته‌بندی جزو کارهای میدانی محسوب می‌شود و به حق در سال گذشته از کاروان روایت حبیب استقبال بسیار خوبی انجام شد. این‌که در یک برنامه ۱۸۰۰ نفر در برنامه‌ای دیگر ۷۰۰ نفر و در برنامه دیگر ۵۰۰ نفر در شب خاطره حضور داشته باشند، اتفاق خوبی است. از نظر کیفی و کمی ما نمره قابل قبولی در این برنامه بدست آوردیم و امسال می‌خواهیم این اتفاق موفق را تکرار کنیم. ضمن این‌که سال گذشته نسبت به موضوع کودک و نوجوان غافل بودیم و برنامه دقیق و کاملی برای آن انجام نشده بود و کودکان و نوجوانانی برای دیدن برنامه‌ها می‌آمدند، اما ما کاری برای آنها نداشتیم.

«روایت حبیب» سفیر وحدت و همدلی

امسال تغییر شگرفی در برنامه‌ها نداریم

معاون هنری حوزه هنری ادامه داد: همچنین در سال گذشته نقدهای فنی کوچکی درباره تلفیق برنامه تلویزیونی و رسانه‌ای با برنامه میدانی داشتیم که تلاش می‌کنیم این نقص ها را امسال برطرف کنیم. واقعیت این است که ما امسال تغییر شگرفی در برنامه‌ها نداریم و اگر در یک استان مجددا حضور پیدا می‌کنیم، در موقعیت‌های جدید و شهرهای دیگر از آن استان، برنامه‌ها اجرا خواهند شد.
ابطحی نیز در تکمیل صحبت های فروزانفر اظهار کرد: سال گذشته به شبکه جدید توزیعی برای محصولات حوزه هنری رسیدیم که در دل مردم بود و به صورت چهره به چهره با مردم ارتباط داشت و دغدغه‌های آنها را می‌شنید و می‌دید. در برخی مناطق کمتر برخوردار وقتی استیج مستقر می‌شد در گپ و گفت‌ها شاهد این بودیم که متاسفانه شاید خیلی از افراد از نزدیک یک موسیقی زنده گوش نکرده بودند، در محفلی شرکت نکرده بودند یا به تماشای یک تئاتر ننشسته بودند که اجرای این برنامه‌ها در این مناطق اتفاق مبارکی بود.

در بخش دیگری از این نشست علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه کاری برای ترغیب و جذب افرادی که نگاه متفاوتی دارند، انجام شده تشریح کرد: ما با واقعیتی در موضوع حاج قاسم مواجه هستیم و آن بعد شخصیتی شهید است. کسی که شهید شده یک فرمانده نظامی عالی رتبه در یکی از امنیتی ترین ارکان نیروی مسلح ما است اما مواجهه‌ای که مردم در مراسم تشییع او داشتند، مواجهه با کاراکتر نظامی وی نبود و گویا یک قهرمان شهید شده بود و قطعا هم سردار سلیمانی یک قهرمان بود. در بین کسانی که در تشییع پیکر شهید سلیمانی شرکت کردند، پدر، فرزند شهید، باقی مانده از دفاع مقدس، کسی که از سیل خوزستان آسیب دیده بود، کسی که از ابهامات فضای مجازی و مسائل سیاسی آسیب دیده بود و…. همه و همه بودند. ما در این رویداد با بدنه‌ای از مردم مواجه هستیم.

او اظهار کرد: در سال گذشته هم ما با حضور جدی یک رنگ خاص از یک بخش جامعه مواجه نبودیم و بدنه مردم را دیدیم که در مراسم شرکت می‌کردند، گرچه خانواده شهدا و علاقه‌مندان آنها هم بودند ولی افراد با پوشش‌ها، قومیت‎‌های مختلف و نگرش‌های مختلف نیز در برنامه‌های این کاروان حضور داشتند.

معاون هنری حوزه هنری گفت: از ابتدا در برنامه‌ریزی‌ها، تکیه بر مردم داشتیم. از موقعیت برگزاری تا بدنه مخاطب. یعنی از نقطه صفر طراحی سعی کردیم از شکل رسمی بزرگداشت فاصله بگیریم تا اتفاق در بدنه مردم تعریف شود و مردم در آن حضور پیدا کنند.
رویکرد حوزه هنری روایت رزم نبود

او همچنین گفت: آنچه دل ما را قرص می‌کند شخصیت شهید است. زمانی‌که خوزستان دچار بحران شده بود، حضور شهید سلیمانی در منطقه اگرچه با عملکرد نظامی او تناسب نداشت، ولی خبر حضور او، نظم و آرامش و ثبات در منطقه ایجاد کرد. به نظر من یکی از ظرفیت‌ها این است که این برنامه در استان‌ها بتواند وفاق ملی ایجاد کند و فضا را آرامتر کند.

ابطحی در بخش پایانی این نشست بیان کرد: رویکرد حوزه هنری در سال‌ گذشته روایت رزم نبوده و بیشتر نگاه مردمی را در نظر داشته است. در روایت دفاع مقدس هم آثار مکتوبی که در سال‌های گذشته چاپ شده گواه همین امر است. در برنامه شب خاطره و روایت کاروان حبیب دسته بندی سیاسی و جناحی نخواهیم داشت. روایت‌ها در کاروان از این جنس است و ما خیلی در این برنامه دنبال سرداران و شنیدن روایت رزم نیستیم. روایت ها در کاروان روایت حبیب از جنس روایت خادم امام رضا (ع)، میهماندار هواپیما، فرزند شهیدی که کسی دنبال رفع مشکلاتش نبود و هنرمندانی که سردار به آنها قوت قلب داد و کمکشان کرد، است.

«روایت حبیب» سفیر وحدت و همدلی
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + ده =