کد خبر : 5847
تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 می 2015 - 12:12
-

رهبر معظم انقلاب: در مسائل هسته‌ای مواضع همان است که علناً اظهار کردیم/ کمبود منابع نباید بهانه کار نکردن شود

رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) با رهبر انقلاب دیدار کردند.‬‌

به گزارش علویون؛ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تأکید بر لزوم استمرار کار و تلاش جدی در یک‌سال پایانی مجلس نهم و قرار نگرفتن تحت تأثیر عامل انتخابات، تعامل با دیگر قوا به‌خصوص دولت، اهتمام ویژه به موضوع اقتصاد مقاومتی به‌خصوص در بررسی قانون برنامه‌ی ششم و بودجه سال ۱۳۹۵ و پافشاری بر مواضع و مبانی اصلی نظام و انقلاب را از مهم‌ترین وظایف نمایندگان مجلس برشمردند و تأکید کردند: کلید حل مشکلات اقتصادی کشور و همچنین موضوع هسته‌ای، تکیه بر ظرفیت‌های درونی و باور به اقتصاد مقاومتی است. در کشور بن‌بستی وجود ندارد، راه علاج مشکلات تقویت تولید داخلی و رعایت انضباط مالی است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار با قدردانی از تلاش‌ها و اقدامات خوب نمایندگان مجلس نهم، آنان را به مغتنم شمردن فرصت باقیمانده‌ی یک‌سال آخر توصیه و خاطرنشان کردند: مراقب باشید، در این مدت، عامل انتخابات آخر سال بر گفتار و رفتار شما تأثیرگذار نباشد و معیار را فقط، حق قرار دهید.
توصیه‌ی دوم رهبر انقلاب اسلامی به نمایندگان مجلس، توجه ویژه به برنامه‌ی ششم و مراقبت از دچار نشدن به آفتِ بی‌حوصلگی در سال آخر مسئولیت، در بررسی قانون این برنامه بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: قانون برنامه‌ی ششم مهم است زیرا دولت‌ها موظف به تبعیت از آن خواهند بود و زندگی مردم نیز تحت تأثیر این قانون قرار خواهد گرفت.
ایشان توصیه‌ی سوم خود را به موضوع تعامل با دیگر قوا به‌ویژه دولت اختصاص دادند و افزودند: دولت مسئولیت میان‌داری را در میان قوا و دستگاه‌های دیگر به عهده دارد و عملکرد موفق آن در حرکت سایر دستگاه‌ها تأثیرگذار خواهد بود، بنابراین تعامل با دولت لازم و مظهر واقعی همدلی و هم‌زبانی است.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از لوازم تعامل را «حسن‌ظن» دانستند و خاطرنشان کردند: تعامل با سوءظن و بنا را بر سازش، خیانت و سوءاستفاده طرف مقابل گذاشتن، به‌وجود نخواهد آمد ضمن آنکه حسن‌ظن به معنای خوش‌باوری و فریب خوردن نیز نیست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه تعامل با گروکشی متفاوت است، گفتند: مبنای نمایندگان و وزرا در تعامل، باید وظیفه‌ی قانونی و مصالح کشور باشد و نه گروکشی از یکدیگر.
ایشان برخورد محترمانه و همراه با ادب با وزرا به‌خصوص در کمیسیون‌ها را یکی دیگر از ضروریات تعامل برشمردند و افزودند: نه نمایندگان باید نگاه تحقیرآمیز و همراه با اهانت داشته باشند و نه دولت و وزرا، نگاه سلطنت‌مآبانه. در همه‌ی مراحل باید ادب رعایت شود.
توصیه‌ی چهارم رهبر انقلاب اسلامی به نمایندگان مجلس، موضوع اقتصاد مقاومتی بود. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص به نکته‌ای ظریف اشاره کردند و گفتند: در کشور، در موضوع اقتصاد مقاومتی هم‌زبانی وجود دارد اما باید همدلی هم به‌وجود آید و از بُنِ دندان به اقتصاد مقاومتی باور پیدا کنیم.
ایشان با تأکید بر اینکه کلید حل مشکلات داخلی کشور اقتصاد مقاومتی و تقویت تولید است، از تصویب قانون رفع موانع تولید در مجلس قدردانی کردند و افزودند: اگر ما تولید را تقویت و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم علاوه بر حل مشکلات داخلی، حل مسائل بیرونی همچون موضوع هسته‌ای نیز آسان خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: برای موضوع هسته‌ای راه‌حل‌هایی وجود دارد که همه‌ی آنها منوط به تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و تقویت تولید است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: در چارچوب مسائلی که با آمریکا، غرب و صهیونیسم داریم، غیر از موضوع هسته‌ای، مسائل پی‌درپی دیگری همچون حقوق بشر را نیز پیش‌بینی می‌کنیم، اما اگر بر توان داخلی متمرکز شویم و مشکلات داخلی را حل کنیم، حل این مسائل نیز آسان خواهد شد.
ایشان خطاب به نمایندگان مجلس گفتند: بر همین اساس باید در بررسی قانون برنامه‌ی ششم و بودجه‌ی سال آینده، با نگاه ویژه به موضوع اقتصاد مقاومتی، خلاءهای موجود برطرف شوند.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: دوستان دولت درخصوص تقویت تولید مکرر می‌گویند ما دچار کمبود منابع هستیم. بنده هم این موضوع را می‌دانم و تحریم‌ها نیز بر این کمبود منابع تأثیرگذار بوده است اما در چنین شرایطی آیا نباید دنبال راه علاج بود؟
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه راه علاج وجود دارد خاطرنشان کردند: کمبود منابع گرهِ بازنشدنی نیست و راه علاج آن اولویت‌بندی در تخصیص منابع داخلی و انضباط مالی است.
ایشان گفتند: در چنین شرایطی، در جاهایی پول‌هایی خرج می‌شود که نباید بشود، لذا باید دولت، مجلس، قوه‌ی قضائیه و نیروهای مسلح، با مدیریت صحیح و رعایت انضباط مالی، منابع را به‌صورت مناسب و اولویت‌بندی شده تقسیم کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی دستگاه‌ها به‌خصوص در بخش‌هایی از نیروهای مسلح که بدون هیچ افزایش بودجه، توانایی‌ها و کارکرد خود را مضاعف کرده‌اند، افزودند: این نمونه‌ها نشان می‌دهد که می‌توان در شرایط کمبود منابع، مسائل و مشکلات را حل کرد.
توصیه‌ی دیگر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نمایندگان پافشاری بر مواضع اصولی نظام بود. ایشان با اشاره به مواضع قابل قبول و مثبت و بعضاً کاملاً پیشرفته‌ی مجلس نهم در مسائل اصلی و مبانی نظام و انقلاب خاطرنشان کردند: شاکله‌ی مجلس باید همواره بنای مرتفع مواضع اصولی نظام باشد و در این خصوص معیار فرمایشات امام بزرگوار رحمه‌الله و وصیت‌نامه‌ی ایشان است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اگر مجلس همواره بر مواضع اصولی و اساسی نظام پافشاری کند، خطر فروغلتیدن به پرتگاه هولناک نظام سلطه وجود نخواهد داشت اما اگر خدای نکرده چنین ایستادگی وجود نداشته باشد، خطرها زیاد خواهند بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به موضوع هسته‌ای نیز اشاره کردند و گفتند: مواضع ما در مسائل هسته‌ای همان مطالبی است که علناً برای مردم بیان کرده‌ایم و همین مطالب به‌صورت شفاهی و کتبی دقیقاً به مسئولین نیز گفته شده است. البته برخی مطالب هم برای تأکید و تبیین مواضع اصولی، خصوصی و غیرعلنی نیز گفته شده است.
ایشان با تأکید بر اینکه مسئولین و مذاکره‌کنندگان مشغول کار و تلاش سخت هستند، افزودند: آنها باید بر مواضعی که اعلام شده است پافشاری کنند و امیدواریم بتوانند، مصلحت کشور و نظام را تأمین کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای سخنان خود با اشاره به فرصت‌های بزرگ ماه‌های رجب، شعبان و رمضان همه مسئولین کشور از جمله نمایندگان را نیازمند مستحکم‌تر کردن ارتباط خود با خدا دانستند و گفتند: باید با استفاده از دعاهای وارده در این ماه‌ها، و انس بیشتر با قرآن و نوافل، زمینه‌ی ارتباط نزدیک‌تر با خدا را فراهم کنیم.
ایشان با تأکید بر اینکه همه‌ی ما باید در قبال عملکرد خود در دوران مسئولیت، در پیشگاه خداوند پاسخگو باشیم، سال آخر مسئولیت نمایندگان را مهم برشمردند و افزودند: باید تلاش کنیم تا همواره حرکت ما در چارچوب رعایت حق الهی، زبان صادق و نگاه حقیقت‌آمیز باشد.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان گزارشی از اقدامات سه سال گذشته‌ی مجلس نهم گفت: در این مدت ۱۲۰ قانون به تصویب رسیده است که بیشتر آنها با رویکرد رفع نیازهای اقتصادی و بخش تولید بوده‌اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی به تصویب قوانین رفع موانع تولید، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تأمین کالاهای اساسی برای اقشار آسیب‌پذیر و قوانین بودجه در مجلس نهم اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به بخش سلامت، تقویت بنیه‌ی دفاعی کشور و ایجاد زمینه برای امکان واگذاری طرح‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی از دیگر اقدامات مؤثر مجلس بوده است. آقای لاریجانی به اقدامات نظارتی مجلس و همچنین عملکرد دیوان محاسبات، مرکز پژوهش‌های مجلس، کمیسیون اصل ۹۰ و هیأت تطبیق قوانین نیز اشاره کرد و در خصوص رویکرد مجلس نهم در مسایل اصلی و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد: راهبرد مجلس نهم «دفاع حقوقی همه‌جانبه از ملت در مقابل بیگانگان» بر مبنای تفکر اصیل امام خمینی رحمه‌الله و همچنین تمرکز بر اقتصاد درونی و موضوع هسته‌ای است.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 4 =