کد خبر : 263431
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵
-

“آقطی” گیاهی معرق و تب بر

“آقطی” گیاهی معرق و تب بر

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اشاره به این‌که گل های گیاه آقطی مدر، معرق و تب بر است، اظهار کرد: مصرف خوراکی و استعمال میوه آن برای سیاه کردن و جلوگیری از ریزش مو مفید است.

به گزارش عصرقائم، مهندس محسن پویان با اشاره به این‌که آقطی را با نام‌هایی چون خمان کبیر، آقطی سیاه، سبوقه، تِر، دارگن، انگور کولی و خمان می‌شناسند، گفت: طبیعت این گیاه سرد و خشک است.

وی با اشاره به این‌که گل های این گیاه مدر، معرق و تب بر است و در بیماری های سیفلیس و روماتیسم کاربرد دارد، بیان کرد: میوه و پوست ریشه آن ملین است و میوه و ریشه آن خاصیت مسهلی دارد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان این‌که، ریشه ساییده آن برای ترمیم استخوان شکسته مفید است و نشستن در دمکرده آن برای رفع سستی رحم نافع است، ادامه داد: مصرف خوراکی و استعمال میوه آن برای سیاه کردن و جلوگیری از ریزش مو مفید است و برگ آن بند آورنده خون ریزی است.

مهندس پویان با بیان این‌که برگ وگل آقطی را به صورت دم کرده یا بخور در سرماخوردگی استفاده می کنند، ادامه داد: این گیاه در بیماری آنفولانزا کاربرد دارد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی درباره میزان مصرف گیاه گفت: برای استفاده از ریشه و برای تعریق مقدار ۱ تا ۱۰ گرم از گیاه خشک را میتوان خورد و جوشانده گلهای تازه آن به میزان ۱۵ تا ۳۰ گرم در یک لیتر آب تهیه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، پویان یادآور شد: برای دمکرده آن از یک قاشق غذاخوری ماده خشک گیاه در یک لیتر آب جوش استفاده می‌شود و مقدار خوراک مجاز آن ۲ تا ۴ گرم به‌صورت دمکرده و سه بار در روز می‌باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × سه =