کد خبر : 252375
تاریخ انتشار : جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۰
-

استدلال وزارت صنعت برای کمبود روغن در بازار

استدلال وزارت صنعت برای کمبود روغن در بازار

به گزارش قائم آنلاین، مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت درباره مشکلات تولید روغن نباتی در کشور و علت کمبود این کالا در بازار اظهار داشت: بخش عمده‌ای از روغن خام مورد استفاده در کشور از طریق واردات تامین می‌شود. روغن در لیست کالا‌هایی قرار دارد که درصد خود اتکایی کشور در آن

به گزارش قائم آنلاین، مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صنعت درباره مشکلات تولید روغن نباتی در کشور و علت کمبود این کالا در بازار اظهار داشت: بخش عمده‌ای از روغن خام مورد استفاده در کشور از طریق واردات تامین می‌شود. روغن در لیست کالا‌هایی قرار دارد که درصد خود اتکایی کشور در آن پایین بوده و تأمین آن تا حد زیادی وابسته به واردات مواد اولیه آن است.

وی گفت: یکی از مسائل همیشگی در تولید روغن خوراکی، تامین و تخصیص ارز بوده است. ممکن است در مقاطع مختلف، دولت در تامین ارز با مشکل مواجه شده باشد. این محصول همواره ارز ترجیهی دریافت کرده که در برخی مقاطع در تامین ارز مورد نیاز مشکلاتی ایجاد می شود. مشکل روغن، واردات مواد اولیه است که وزارت صمت این موضوع را دنبال می کند و با همراهی شرکت بازرگانی دولتی و معاونت بازرگانی داخلی محموله‌های خریداری شده که در حال تخلیه و توزیع برای بخش‌های صنف و صنعت است.

معاون امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد:در بخش روغن کشی طی چند سال گذشته پیشرفت خوبی داشتیم و بخشی از روغن مصرفی در داخل کشور تولید می شود. در بخش تصفیه و پر کردن روغن هیچ گلوگاه تولیدی وجود ندارد.

وی گفت: حمایت از این صنعت نیازمند طراحی برنامه جامع با رویکرد توسعه الگوی کشت دانه‌های روغنی است و الگوی کشت در تولید دانه‌های روغنی باید ساماندهی و بخشی از نیاز کشور از تولید داخل تامین شود.

به گفته وی، توسعه صنعت روغن نیازمند همکاری مشترک تشکل‌ها با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت است. با برنامه ریزی میان مدت و شناسایی چالش‌ها و توانمندی‌ها می‌توان دورنمای مناسبی از وضعیت این صنعت به دست آورد و مدل مناسبی برای الگوی کشت در این صنعت طراحی کرد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای کاهش واردات روغن و دانه‌های روغنی، گفت: با توسعه کشت دانه‌های روغنی و حضور فعال صنعت روغن کشی، بخش عمده‌ای از نیاز داخلی تامین خواهد شد و با اعمال سیاست‌های حمایتی روند کاهش واردات اجرایی خواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − هفده =